Suhteet Tilaajille

Birgit, 37, menetti aviomiehensä parhaalle ystävälleen: rakkaus syttyi yhteisillä juoksulenkeillä 

Miten selittää uusi perhekuvio pienille lapsille, kun ero tulee yllättäen ja on todella kimurantti? Entä miten selvitä kriisistä itse?

”Olen kahden alle kouluikäisen lapsen äiti. Vielä hetki sitten asuin onnellisesti mieheni kanssa yhteisessä omakotitalossa. Mutta mieheni harrasti lenkkeilyä ja kävikin ilmi, että hän on juossut jo pitkään yhdessä naapurin rouvan kanssa. Rouva sattui vielä olemaan minun paras ystävättäreni. Kun suhde tuli ilmi, menetin siis sekä rakastamani miehen että parhaan luottoystäväni. Miten minä ja lapseni selviämme tästä tilanteesta?” kysyy Birgit, 37. 

”Lähtökohta on äärimmäisen tuskallinen. On kuitenkin lohdullista tietää, että näinkin vaikeasta tilanteesta voi selvitä”, aloittaa psykoterapeutti, Suomen Uusperheiden liiton toiminnanjohtaja Kirsi Heikinheimo

Asioista eteenpäin pääseminen tulee vaatimaan paljon. Puoliso on tuonut hyvän parisuhteen lisäksi turvaa perheen elämään. Ystävän kanssa taas on voinut jakaa lähes kaiken elämästään.  

”Jo pelkästä avioerosta sanotaan, että se on kuin pieni kuolema. Niinpä Birgitin on syytä pysähtyä, ennen kuin kertoo asiasta lapsilleen. Järkytyksen vierittäminen lapsille ei ole hyvä idea. Ensin on päästettävä oma järkytys ulos ja otettava lisähappea”, Heikinheimo sanoo. 

Lisähapella Heikinheimo tarkoittaa tunteenpurkamista ja lisävoimia kestää tilanteessa mahdollisimman toimintakykyisenä. Purkamalla tilannetta puhumalla, juoksemalla tai vaikkapa halkoja hakkaamalla, tuska ei jää kehoon ja sairastuta naista fyysisesti. 

Lue myös: Kun mies jättää toisen takia – Marika, 48, selvisi tukiryhmän avulla

Surulla ja myös vihalla on paikkansa

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.