Suhteet

Kun 16 vuoden liitto päättyi, mies listasi, mitkä 20 asiaa tekisi nyt toisin parisuhteessa: "Opin liian myöhään"

Ole läsnä, rakastu puolisoosi aina uudelleen, anna aina heti anteeksi. Yksinkertaiselta kuulostavia neuvoja, mutta vaikeita toteuttaa. Avioeron läpikäynyt kirjailija listasi 20 parisuhdevinkkiä, jotka olisi toivonut saavansa kuulla ennen kuin oli aivan liian myöhäistä.

Parisuhde on vaikea laji. Välillä siinäkin parhaiten oppii virheistään. Niin kävi motivaatiopuhuja ja kirjailija Gerald Rogersille, joka eronsa jälkeen julkaisi Facebookissa listan 20 asiasta, jotka hänen olisi pitänyt tehdä toisin.

”On ilmeistä, etten ole parisuhde-ekspertti. Menetin rakastamani naisen, jonka kanssa olin naimisissa melkein 16 vuotta. Avioeroni on kuitenkin saanut minut ymmärtämään, mitkä asiat olisin halunnut tehdä eri tavoin. Nämä asiat olisin toivonut jonkun kertovan minulle. Minä opin nämä asiat vaikeimman kautta ja aivan liian myöhään”, Rogers kirjoittaa julkaisussaan.

Lue myös: Taskupuhelu paljasti, että Tuomaksen vaimolla oli uusi suhde: ”Yllätysero voi olla miehelle hengenvaarallinen tilanne”

Facebook-julkaisu on selvästi koskettanut lukijoita, sillä se on jaettu yli 141 000 kertaa ja siitä on tykätty kymmeniä tuhansia kertoja. Halutessasi voit käydä lukemassa alkuperäisen tekstin Gerald Rogersin Facebook-profiilista.

”Miehet, olkaa eeppisiä rakastajia. Ei ole olemassa suurempaa haastetta, eikä ole olemassa suurempaa palkintoa. Ole sellainen aviomies, josta vaimosi haluaa kehuskella ystävilleen”, Rogers kehottaa.

eronnut mies jakaa parhaat parisuhdevinkkinsä: tällä tavoin olisi halunnut toimia toisin

Parisuhdevinkit, jotka eronnut mies olisi halunnut kuulla ennen suhteen kariutumista

Nämä vinkit Gerald Rogers olisi toivonut saavansa ennen eroaan. Suomennos on lyhennelmä alkuperäisestä tekstistä.

 1. Älä koskaan lopeta puolisosi hurmaamista. Älä koskaan lopeta treffeillä käymistä. Älä koskaan pidä puolisoasi itsestäänselvyytenä. Kun kosit, lupasit olla se henkilö, joka suojelee hänen sydäntään raivokkaasti. Se on kaikista tärkein tehtävä, jonka tulet koskaan saamaan. Hän valitsi sinut. Älä koskaan unohda sitä, äläkä koskaan rupea laiskottelemaan rakkaudessasi.
 2. Suojele omaa sydäntäsi. Puolison sydämen suojelemisen lisäksi myös omaa sydäntään on suojeltava yhtä tarkkaavaisesti. Rakasta itseäsi kokonaisena, rakasta maailmaa avoimesti, mutta pidä sydämessäsi erityinen kohta, jossa on tilaa vain vaimollesi.
 3. Rakastu aina uudelleen ja uudelleen ja uudelleen. Te molemmat muututte jatkuvasti. Ette ole samoja ihmisiä kuin olitte mennessänne naimisiin, ja viiden vuoden päästä ette tule olemaan samoja ihmisiä kuin nyt olette. Muutokset ovat väistämättömiä, ja siksi teidän on valittava toisenne uudelleen joka päivä. Vaimosi ei ole pakko olla juuri sinun kanssasi, ja jos et pidä huolta hänen sydämestään, hän saattaa antaa sen jollekulle toiselle tai sulkea sinut ulos kokonaan siten, ettet enää koskaan saa häntä takaisin. Taistele jatkuvasti saavuttaaksesi hänen rakkautensa.
 4. Kiinnitä huomiosi hänen parhaisiin puoliinsa. Keskity vain asioihin, joita rakastat hänessä. Se, mihin kiinnität huomiosi, lisääntyy. Jos keskityt siihen, mikä ärsyttää sinua, näet ainoastaan asioita, joista ärsyyntyä. Jos keskityt asioihin, joita rakastat, täytyt rakkaudesta. Keskity rakastamiisi asioihin, kunnes sinulla ei ole epäilystäkään siitä, että olet maailman onnekkain mies, kun olet saanut juuri tämän naisen vaimoksesi.
 5. Ei ole sinun tehtäväsi muuttaa tai korjata puolisoasi. Sinun tehtäväsi on rakastaa häntä sellaisena kuin hän on – ilman toiveita tai odotuksia siitä, että hän muuttuisi. Jos hän muuttuu, rakasta sitä, kuka hänestä tulee, halusit hänen muuttuvan tai et.
 6. Ota vastuu omista tunteistasi. Ei ole vaimosi tehtävä tehdä sinua onnelliseksi, eikä hän voi tehdä sinua surulliseksi. Sinä yksin olet vastuussa oman onnesi löytämisestä. Kun löydät sen, ilo heijastuu myös parisuhteeseesi.
 7. Älä koskaan syytä puolisoasi, jos turhaudut häneen tai suutut hänelle. Hän vain käynnistää reaktion sinun sisälläsi. Kyse on sinun tunteistasi, joista sinä olet vastuussa.
 8. Anna vaimosi vain olla. Kun hän on surullinen tai poissa tolaltaan, sinun tehtäväsi ei ole korjata häntä. Sinun tehtäväsi on halata häntä ja kertoa, että kaikki on hyvin. Kerro hänelle, että kuulet, mitä hän sanoo, että hän on tärkeä ja että sinä olet pilari, johon hän voi aina tukeutua. Älä pakene, kun hänellä on paha mieli. Ole läsnä vahvana ja kerro hänelle, ettet ole menossa mihinkään.
 9. Hupsuttele. Älä ota itseäsi niin hemmetin vakavasti. Naura ja naurata häntä. Nauraminen tekee kaikesta muusta helpompaa.
 10. Opettele hänen rakkauden kielensä. Millä tavoilla huomoituna hän kokee itsensä tärkeäksi ja rakastetuksi? Pyydä häntä tekemään kymmenen kohdan lista asioista, jotka saavat hänet tuntemaan itsensä rakastetuksi. Opettele ne asiat ja ota prioriteetiksesi saada hänet tuntemaan olonsa kuningattareksi joka päivä.
 11. Ole läsnä. Älä anna hänelle ainoastaan aikaasi, vaan myös keskittymisesi, huomiosi ja sielusi. Tee kaikkesi, jotta ollessasi hänen kanssaan, olisit hänen oikeasti ja aidosti. Kohtele häntä kuin hän olisi kaikkein kallisarvoisin asiakkaasi. Hän on.
 12. Ole valmis ottamaan hänet seksuaalisesti ja hurmaamaan hänet voimallasi ja maskuliinisuudellasi.
 13. Älä ole idiootti, äläkä pelkää olla idiootti. Sinä teet virheitä ja niin tekee puolisosikin. Yritä välttyä liian isoilta virheiltä ja opi niistä virheistä, joita teet. Sinun ei ole tarkoituskaan olla täydellinen, mutta yritä olla olematta typerä.
 14. Anna hänelle tilaa. Naiset ovat hyviä antamaan jatkuvasti omastaan. Joskus he tarvitsevat muistutuksen siitä, että välillä on pidettävä huolta myös itsestään. Kehota häntä ottamaan aikaa itselleen, erityisesti, jos teillä on lapsia. Hän tarvitsee tilaa uudistumiseen ja itsensä löytämiseen sen jälkeen, kun on hukannut itsensä palvellessaan sinua, lapsia ja maailmaa.
 15. Ole haavoittuvainen. Kaiken ei tarvitse olla hallinnassasi. Ole valmis jakamaan pelkosi ja tunteesi ja tunnusta nopeasti virheesi.
 16. Ole täysin läpinäkyvä. Jos haluat, että puolisosi luottaa sinuun, sinun on jaettava kaikki. Erityisesti ne asiat, joita et halua kertoa. Vaatii rohkeutta avata sydämensä toiselle, kun ei voi tietää, pitääkö toinen siitä, mitä löytää. Jos sinusta tuntuu, että sinun on piiloteltava jotakin osaa itsestäsi puolisolta, et koskaan saa kokea rakkautta kokonaisvaltaisesti.
 17. Älä koskaan lakkaa kasvamasta yhdessä puolisosi kanssa. Etsikää yhteisiä tavoitteita, unelmia ja visioita, joita kohti voitte kulkea.
 18. Älä huolehdi rahasta. Raha on peli. Etsikää tapa, jolla voitte työskennellä yhdessä voittaaksenne sen. Joukkuetoverien riitelystä ei ole koskaan mitään hyötyä. Selvittäkää, mitkä ovat teidän vahvuutenne yhteisessä taistelussa.
 19. Anna anteeksi heti ja keskity ennemminkin tulevaisuuteen kuin menneisyyden painolastin kantamiseen. Älä anna historian pitää sinua panttivankinaan. Virheistä kiinni pitäminen on kuin ankkuri, joka pitää teitä ja suhdettanne paikoillaan. Anteeksiantaminen on vapautta. Päästä ankkuri irti ja valitse rakkaus.
 20. Valitse aina rakkaus. Loppujen lopuksi tämä on ainoa neuvo, jonka tarvitset. Jos teet kaikki päätökset tämän ohjenuoran varassa, mikään ei voi vahingoittaa avioliittosi onnea. Rakkaus kestää kaiken. Rakkaudessa ei ole loppujen lopuksi kyse onnellisesta lopusta. Siinä on kyse työstä ja sitoutumisesta yhteiseen kasvuun ja halusta jatkuvasti panostaa suhteeseen. Tämän työn kautta onni on mahdollista saavuttaa.

Mikä on sinusta paras parisuhdevinkkisi kestävään suhteeseen?

Lähteet: Gerald Rogersin Facebook-julkaisu

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kun 16 vuoden liitto päättyi, mies listasi, mitkä 20 asiaa tekisi nyt toisin parisuhteessa: "Opin liian myöhään"

Tutkiva hutkija

Juttu ukon Facessa on vuodelta 2013 . Heppu on näitä itseoppineita kaikkien totuuksien guruja eli ”motivational speaker” 😀 Herra on syntynyt 1974 ja vaikuttaa sellaiselta, että oikein mieluusti kuulisin myös ex-vaimon näkemyksen siitä, miksi hän aikoinaan dumppasi äijän 😀
https://www.facebook.com/geraldrrogers

Nelli

Silti tuo lista on minusta oikein hyvä ja hyödyllinen niin miehille kuin naisillekin.

helga

Korjaisin tuota senverran,ettå tuosta muuttumisesta että,ihminen muuttuu jo siinä yhdenyön nukuttuaan,ei ole samanlainen,kun eilen,vaan eilisen kokemuksia rikkaampi,oli se sitten hyvää,tai huonoa.
ihminen voi olla naimisissa,mutta ei se saa vangita ihmistä mitenkään ,ei ajatuksilla ,teoilla,eikä tekemättömillä asioilla,
jos rupee tuolta tuntumaan,ihmisen mieli rupee pikkuhiljaa taistelemaan vastaa, ihmistä ei voi muuttaa,se on se sama ihminen ,joka syntyi vauvana ja avasi silmänsä ,ja rupes toteuttaa itseään näkemänsä perusteella,niinkun kuuluukin.

Onni on

Kaikille jatkuva yhteisen onnen etsiminen ja työstäminen ei vaan sovi. Kuka jaksaa olla noin innokas ja toisen ihmisen kanssa elämisen jatkuvasta tarkkailusta kiinnostunutkaan. Yhteiseloon tarvitaan paljon muutakin kuin nämä kikkakolmosen neuvot.
Rakkaus kestää, minkä kestää ja mennyt elämä on historiaa.
Oman elämän takia tänne on synnytty, ei vetämään perässä tai kannattelemaan toista arkielämässä lopun ikäänsä. Uusi onni voi löytyä nurkan takaa tai, jos haluaakin viettää sen yksin eläjänäkin.

Ninni

Jos ei sovi, ei kannata olla sitoutuvinaan parisuhteeseen eikä etenkään hankkia siihen lapsia. Kun satsaa toiseen, saa aina vähintään saman verran hyvää takaisin. Näin mikäli kumpikin on suht. terveellä psyykellä varustettu.

Uskomatonta pahuutta

On olemassa ihmisiä, joiden elämän kantava ajatus on tehdä tahallista pahaa niin paljon kuin voivat jäämättä kiinni ja riskittömäati. He nauttivat siitä. Tämä tuo heidän elämäön energiaa ja parisuhdekin kukoistaa.

On ihmisiä, jotka seikkailevat tekaistuilla, ei omilla profiileilla facebookeissa ja palstoilla, joissa saa olla nimettömillä kommenteilla. He etsivät ihmisiä, jotka ovat heikoilla elämässään joko sanoakseen jotain mikö saa kohteen itsetuhoiseksi tai he maalittavat kadehtimiaan julkkiksia, blogisteja ym toistamalla valheita, haukkumalla ”virheitä”, mutta varsinkin toistamalla,sekä valehtelemalla kohteesta asioita. He pyrkivöt esittämöön että iso joukko on samaa mieltä että kohde on vääränlainen. He valehtelevat että tuntevat kohteen sukulaisua, ystäviä, tuttuha, ja kaikki vihaavat, tai että ovatvkuulleet kohteesta jlnkun alhaisen juorun.

Tätä samaa jotkut tekevät jollekin nasourustossa. Lisäksi he saavat ihmiset esittämään marttyyriä, eli he saavat esim kakaralaumat poykimasn portin pielessä palloa jos tiellä ei saa, ym jopa kymmeniä perheitä vuorollasn täysin samanlaiseen toimintaan, jossa he käyttäyttvöt kaikki täysin identtisesti niin että he eivöt yritä elää siivostu vasn pyrkivöt tahallisesti kiusaamaan höiriköimäön, meluamasn ja osa jörjestäytyneesti tuhonnut kohteen lasten elämää vuosikymmenen järjestämällä kovaa melua kaikin mahdollisin tavoin mutta varsinkin autotiellä. Alussa mukaan lähteneet perheet ovat vökisin notkuneet kohteen pihan rajassa vuorollaan tunteja päivässä. Tuoneet lapsiaan kohteen kodin rajalle, usuttaneet yllyttäneet vökisin olematta rajanaapureita ja samaan aikaan soitellert poliisille huolesta ja pelosta jne

Ihmisen kekseliäisyys ja halu pahaan on rajaton ja laajenee kuten avaruus kun joku sellaisen alulle laittaa.

Hidden evil noise campaign
Mobbing
Organised stalking
Flying monkeys

Ninni

Ihan fiksuja ohjeita vaikka varmaan ovatkin toimittajan kynäilemiä. Samat ohjeet paikallaan kummallekin osapuolelle parisuhteessa.

pyryharakka

Olipa hyvä lista, myös mieheni mielestä. Oivalsimme paljon.

Mooly

Ajatuksien ja sanojen tasolle jäänyttä ”puhinaa”. Sopii hyvin ihmiselle jolla on aikaa ja kykyä (esim taloudellisesti turvattu elämä, ei tartte käydä töissä) ryhtyä tarkkailemaan itseään ja puolisoaan, alkaa oikein elää puolisonsa iholla. Harvapa jolla olisi tällainen mahdollisuus kuitenkaan valitsee näin, ehkä koska puolison palvomisesta oikein saa mitään tosielämässä.

Marru

Tärkeintä on että suhteessa on hyvä olla omana itsenänsä ja hyväksyä myös toinen sellaisena kuin on , virheineenkin sillä kukaan meistä ei ole täydellinen . Jokaisella meistä on halkeema persauksessa se on hyvä muistaa 😉

Loppuun kärähtänyt.

Parisuhteen ei pitäisi olla jatkuva työmaa vaan turvasatama missä on hyvä olla juuri sellaisena kun on ja missä tulee hyväksytyksi ja kokee itsensä riittävän arvostetuksi.

Tätä listaa on jotenkin absurdia lukea tilanteessa, missä kokee että mikään kohtuudella ei vaan riitä ja ero on tulossa kun enempään ei ruuhkavuosihärdellissä ja työelämän paineiden ohessa veny.

Joskus naimisissa

Kyllä kummankin pitää tehdä töitä avioliiton eteen. Tosin miehet kyllä pitävät vaimoa kovin usein itsestäänselvyytenä. Aika paljon tuossa oli asiaa, olisi kiva tietää miksi hänen vaimo halusi erota.

Mokomia juttuja

Jos miehellä ei ole muuta tehtävää kuin nuolla vaimo tyytyväiseksi joka 20 kohdassaan niin minulle oksennus tulisi jo alle puolessa ja alta aika yksikön.
Mitä sitten, kun Kukka kämmenellä kuitenkin tykästyy johkin toiseen tai ei vaan innostu enää?
Varmaa ei parisuhteessa ole kuin ulko-ovi joka aukeaa tarvittaessa, ja Tie jotka vie elämässä uutta päin.

Oksettaa feministit

Nyt oli kyllä tämäkin uutinen feministin kädestä. Voi hyvänen aika näitä helvetin mies sitä mies tätä kirjoituksia. Missä naisen vastuu?

Tomppa

Mies joka saa vaimonsa nauramaan, tekee molemmat onneliseksi 🙂

Annakaikkianteeksi

”Ole läsnä, rakastu puolisoosi aina uudelleen, anna aina heti anteeksi”

”Ei ole vaimosi tehtävä tehdä sinua onnelliseksi, eikä hän voi tehdä sinua surulliseksi”
🤦‍♂️

45v saman naisen kanssa

Viisaita ajatuksia.

Kalervo

Hyviä neuvoja, lisäisin tähän että älä petä, ja ala salasuhteeseen. Kunnioita puolisoasi ja käytä edes ehkäisyä jos petät. Aika moni liitto päättyy siihen yllätysraskauteen, ja se vasta todellista tyhmyyttä onkin.

Kalervo

Jos kunnioitat puolisoasi, älä petä.

Leski

Kiitä ja anna tunnustusta siitä hyvästä, mitä tapahtuu. Tämä sopii kaikkiin ihmissuhteisiin. Huomasin liian myöhään, että en aina näin tehnyt

JK

Paras on: kiitä. Liian harvoin suhteessa kiitetään toista, ennemmin keskitytään nalkuttamiseen. Hän keitti kahvia, kiitä vaikkei se olisi juuri täydellistä. Hän täyttää tiskikoneen, kiitä vaikkei se ole täytetty juuri sinun kriteeriesi mukaan yms.

kakloon

Ihmettelen tuota neuvoa: Älä huolehdi rahasta.
Tuon tilalle antaisin neuvon: Huolehdi raha-asioista.

Useat riidat puolisoiden välillä johtuvat huonosti hoidetuista raha-asioista.

25v yhdessä

Tuossa oli hyviäkin juttuja, mutta monta niin ”amerikkalaista” asiaa… Itseä ainakin alkais ahdistaa, jos mies palvois ja kyselis ja tarkkailis koko ajan, onko kaikki hyvin 🤮
Tärkeintä on arvostus, yhteinen huumorintaju ja että osataan hassutella vielä vuosienkin jälkeen yhdessä. Lisäksi tietysti se rakkaus ❤️ Että vielä useamman vuosikymmenen jälkeen tulee tunne, että ihanaa, että tuo on mun mies/nainen, niin että vatsanpohjassa tuntuu. Ei aina ja koko ajan, mutta aina välillä. Se on se juttu.

clare torpey

Minussa on paljon iloa ja jännitystä, olen torpey clare, ollut tyytyväinen avioliittooni vasta, kun aviomieheni alkoi kuunnella juoruja minusta, että en ole uskollinen avioliittovalauksillemme, yritin saada hänet ymmärtämään, että he olivat juoruja ja valheita, mutta hän menetti rakkauden, luottamuksen ja luottamuksen meihin. Joten meistä tuli nagging parit, ja sitten jättää avioero, myöhemmin, me erotimme. Vuosia avioeron jälkeen yritin elää normaalia elämää ilman häntä, mutta en pystynyt, joten aloin etsiä miten saada takaisin entinen aviomieheni, sitten minua kutsuttiin, BaBa ogbogo – suuri ja erittäin henkinen mies, joka heitti rakkaus loitsu minulle ja sai EX palaamaan minulle. Olen huolestunut, joten luopun hänen yhteydenpidostaan ​​niille, joilla on suhteita ja avioliittoa koskevia ongelmia, jotta hän voi auttaa suurissa töissä. Sähköposti: greatbabaogbogotemple@gmail.com. Tai hänen whatsapp-numeronsa … + 234902018697Ota yhteyttä häneen, katso kuinka suuri ja voimakas hän on. Auttaa myös näissä asioissa …

(1) Lopeta avioero.
(2) Loppumattomuus.
(3) Onnea Spell.
(4) Avioliitto.
(5) Päästä eroon henkisistä ongelmista.

Jani

Hyvä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.