Suhteet Tilaajille

Millaista on kadehtia identtistä kaksossiskoaan? Reetta ja Riikka kertovat ristiriitaisesta suhteestaan

Kun sisko on kuin kopio itsestä, pitäisi pystyä yhtä hyviin saavutuksiin kuin hän. Reetta Malin on kokenut huonommuutta, eikä hänen identtiselle kaksossiskolleen Riikka Marttalalle ole ollut helppoa olla kateuden kohde. 

Kun lapsivedet menivät, Reetta Malin teki kotonaan tilkkutäkkiä yhdessä identtisen kaksossiskonsa Riikka Marttalan kanssa. Esikoispoika oli syntymässä. ”Olimme surruttaneet kangaspaloja yhteen ompelukoneella ja laskeneet supistuksista, pitäisikö jo lähteä synnyttämään”, Riikka kertoo.

Sisarukset ehtivät hyvin sairaalaan. Silti synnytys oli Riikan mielestä järkyttävä. Siskon piti olla tukena, mutta hän väisteli lääkäreitä ja sairaanhoitajia synnytyshuoneessa, joka tuntui aivan liian pieneltä.

”Olin sellainen pahemman luokan huono aviomies. Olin koko ajan jonkun tiellä. Löyhyttelin itseäni paperilla ja haukoin happea, sillä olin pyörtyä. Tuntui siltä kuin Reetan kokema tuska sattuisi minuunkin”, Riikka muistelee.

Reettaa muisto jo naurattaa. ”Tuo ei osannut edes antaa mehua, kun pyysin.”

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.