Hyvinvointi

Silmätipat, onko niistä apua? Testasimme kuivien silmien kostutustipat

Silmätipat auttavat, kun vetistävät silmät tarvitsevat helpostusta. Testasimme kolmen eri valmistajan kuiville silmille tarkoitetut kostutustipat. Onko valintasi juokseva, geelimäinen vai voidemainen silmätippa?

Silmätipat apuun! Silmien hyvinvointi edellyttää sopivaa kosteutta silmän pinnalla. Ikääntyminen vähentää silmien luontaista kosteutta.

Kirvely, kutina, kuivuuden- ja roskantunne, vetistys ja valonarkuus ovat kuivasilmäisyyden merkkejä. Silmät voivat väsyä ja näön tarkkuus heiketä.

Lue myös: Tiesitkö, että pieni likinäkö voi suojata ikänäöltä?

Päätetyö lisää oireita, sillä se vähentää silmien räpyttelyä. Oireita voidaan helpottaa apteekista ilman reseptiä saatavilla kosteuttavilla silmätipoilla.

Kannattaa kokeilla järjestelmällisesti ja verrata muutamaa valmistetta, jotta löytää niistä itselleen sopivan.

Jos tippoja tarvitsee pitkään tai silmät ovat ennestäänkin herkät, kannattaa valita säilöntäaineeton valmiste.

Moni käyttää päivisin juoksevampaa, vesimäistä tippaa. Geelitipat ja voiteet sopivat parhaiten yöksi, sillä ne saattavat samentaa näköä hetkellisesti.

Lue myös: Liittyykö piilolinssien käyttöön riskejä? Älä tee yleisiä virheitä

Silmätipat testissä: 3 x helpotus vetistäville silmille

1. Juoksevat silmätipat, Bevita Eye Pro silmätippapipetit 20 x 0,5 ml, noin 17,60 €

”Silmäni ärsyyntyvät päätetyöstä ja lukemisesta. Kostutan niitä epäsäännöllisesti, usein geelimäisillä tipoilla.

Nämä tipat olivat sen verran juoksevia, että ne olisi pitänyt laittaa makuuasennossa. Nyt iso osa valmisteesta valui silmistä pois.

Onneksi tavaraa oli suljettavassa pipetissä reilusti ja sitä riitti toiseksikin kerraksi. Tästä pipetistä aine myös tuli helposti ulos.

Testasin tippoja lomalla. Työaikana nämä saattaisivat olla minulle liian laimeita.”

2. Silmätipat, joissa riittävä teho, I-DROP PUR -kostutustipat 10 ml, noin 17,50 €

”Kylmällä tai tuulisella säällä kyynelneste kastelee kasvoni, sillä en muista laittaa silmätippoja ennen uloslähtöä. Tämän tipan teho riitti, vaikka sen ja ulosmenon välillä oli pari tuntia.

Säilöntäaineeton tippa on pullossa, jossa on yksisuuntainen annosteluventtiili. Sen ansiosta pulloon ei pääse bakteereja ja tuote säilyy avattuna vuoden.

Pullon kärki on pieni ja matala, enkä saanut kohdennettua tippaa oikeaan paikkaan. Tuotetta tuhraantui ennen kuin opin tiputtamaan tipan riittävän etäältä.”

3. Tipat, jotka tuhrivat meikin, Tearsagain-silmäsuihke 10 ml, noin 21 €

Kuva: Ian Schemper www.ianschemper.com

”Nämä silmätipat suihkaistaan suljettujen luomien päälle. Kuulostaa ­helpolta, ja sitä se toki onkin. Se on myös hygieenistä, ja ­samaa suihkepulloa voi käyttää ­koko perhe.

Ihmettelen, kuinka kosteuttava aine pääsee silmän pinnalle luomien raosta, mutta jotenkin se onnistuu, koska parin luomen räpäytyksen jälkeen silmä tuntuu mukavammalta. Mutta toki suurin osa suihkeesta roiskuu toki luomelle ja silmän alle.

Ja tässä on tuotteen iso miinus. Runsas kosteus klimppiinnyttää luomivärin, eikä suoranainen märkyys tuntunut meikkiä käyttämättömästä miehestäkään mukavalta.”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Silmätipat, onko niistä apua? Testasimme kuivien silmien kostutustipat

Marmeladov

Missä se tesi nyt sitten oli? En nähnyt muuta kuin yleistä löpötystä kolmen eri tyypin tipoista.

Kotilieden toimitus

Hei! Kiitos viestistä. Testaaja kertoo käyttökokemuksensa tuotteesta jokaisen tuotekuvan jälkeen.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.