Loftmainen tunnelma syntyi saneerauk­sen aikana, kun talon raskaat rakenteet palkkeineen saivat jäädä esille, ja palkit sekä katto saivat hohtavan valkoiset pinnat. Eteisestä katsottuna asunnon oleskelutilat avautuvat yhtenä näkymänä. 

Miten päivität skandisisustuksen? Katso vinkit huikeasta Hangon-kodista

Ulla Karhu hankki kakkoskodin entisestä armeijan rakennuksesta, johon saneerattiin upeita loftmaisia asuntoja. Hän arvostaa ajatonta sisustusta ja kesäkaupungin uneliasta syystunnelmaa.

Teksti Jonna Kivilahti

Kuvat Krista Keltanen

”Vietimme kesiä Hangossa, kun lapset olivat pieniä. Ihastukseni kaupunkiin säilyi niiden kesien jälkeenkin. Kahdenkymmenen vuoden ajan pyörittelin mielessäni ajatusta vapaa-ajankodin hankkimisesta Hangosta. Katselin jopa tontteja ja pohdin talon rakennuttamista.

Mökki ei ole kuitenkaan minun juttuni, vaan kaupunkimaisempi ratkaisu tuntuu omalta.

Tutustuin Hangon-vuosinani Elina Seikkuun ja Jan-Erik Chydeniukseen, joiden käsialaa tämän kotitaloni Majakan saneerauskin on. Talo on rakennettu 1950-luvulla alun perin armeijan käyttöön. Se tunnettiin pitkään Mau Maun talona. Arkkitehtinä oli ajalle epätyypillisesti naisarkkitehti Wivi Lönn, joka voitti kilpailun talon suunnittelusta.

11.10.2020

X