MAINOS |
MAINOS |  Vappu keittiössä

Näin lanttulaatikko taittuu rieskoiksi - 3 tapaa tuunata joululaatikot

Kaupallinen yhteistyö Saarioinen.

Joululaatikoita tulee usein ostettua tai tehtyä liikaa. Tässä kolme vinkkiä, miten niistä voi taikoa helposti uusia herkkuja ruokapöytään. Lanttulaatikko taittuu rieskoiksi välipäivien aamiaispöytään, bataattivuoasta saa kokattua hyvät kasvispihvit ja perunalaatikko maistuu hyvältä myös keittona.

Ruoanlaittoon menee jouluna paljon aikaa ja välillä on kiva ottaa vähän rennommin. Nämä reseptit helpottavat arkea ja lisäksi on ihana käyttää jääkaapin sisältöä hyödyksi.

LANTTURIESKAT

Lanttulaatikko taittuu helposti ja nopeasti rieskoiksi välipäivien aamiaispöytään. Laita päälle voita ja nauti heti!

Pst. Rieskat toimivat hyvin myös iltapalalla hillon kanssa, jolloin ne ovat luovuttaneet suurimman pehmeytensä.

Noin 8kpl

Alle 30min

200g (1/2 pkt) Saarioisten lanttulaatikkoa

1 dl kaurahiutaleita

¾tl suolaa

2,5 dl ohrajauhoja

1 kananmuna

0,5 dl kylmää vettä

Sekoita kaikki aineet yhteen ja taputtele kostein käsin ohuiksi rieskoiksi. Painele rieskat haarukalla. Paista rieskoja 250 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia uunin keskitasolla.

Lantturieskojen ohjeen löydät myös reseptipankista

BATAATTIPIHVIT

1 rasia (350g) Saarioisten bataattivuokaa

2 kananmunaa

2 dl mannasuurimoita

0,5 tl suolaa

paistamiseen :

öljyä

Sekoita kaikki pihvien ainekset keskenään ja anna taikinan turvota 30-60 minuuttia. Taputtele massasta pihvejä kostein käsin ja paista tilkassa öljyä muutama minuutti molemmin puolin.

Bataattipihvien ohjeen löydät myös reseptipankista

TÄYTELÄINEN KASVISKEITTO

1 rasia (400g) Saarioisten perunalaatikkoa

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

loraus öljyä

3-4 porkkanaa

2-3 perunaa

5-6 dl vettä

2 dl kermaa

suolaa

mustapippuria

jauhettua paprikaa

(kuivattua chiliä)

Silppua sipulit ja kuori juurekset sekä leikkaa juurekset muutamaan osaan. Kuullota sipuleita tilkassa öljyä ja lisää joukkoon juurekset. Pyörittele vielä hetki ja kaada vesi päälle. Anna kiehahtaa ja laske lämpöä niin, että vihannekset porisevat kattilassa. Anna kiehua noin 10 minuuttia, jonka jälkeen lisää joukkoon perunalaatikko sekä mausteet. Lisää tarvittaessa vettä ja anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen vielä toiset 10 minuuttia. Soseuta keitto, kaada sekaan kerma ja kiehauta. Tarkista maku ja tarjoile.

Bataattipihvien ohjeen löydät myös reseptipankista

 

Nämä ja monet muut reseptit löytyvät myös osoitteesta: saarioinen.fi/joulu


    Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Näin lanttulaatikko taittuu rieskoiksi - 3 tapaa tuunata joululaatikot

ruokamummo

Vapun reseptit olivat oikein mutkattomia, helppoja ja hyödyllisiä, kiitos paljon vähemmän pimeälle pimiälle!

Siru

Kiva juttu. Sopii väärinpäin: keitto… vehnäjauho,kananmunaa:lätty. Esim.pinaattiketto. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *