Näin lanttulaatikko taittuu rieskoiksi – 3 tapaa tuunata joululaatikot

Kaupallinen yhteistyö Saarioinen.

Joululaatikoita tulee usein ostettua tai tehtyä liikaa. Tässä kolme vinkkiä, miten niistä voi taikoa helposti uusia herkkuja ruokapöytään. Lanttulaatikko taittuu rieskoiksi välipäivien aamiaispöytään, bataattivuoasta saa kokattua hyvät kasvispihvit ja perunalaatikko maistuu hyvältä myös keittona.

Ruoanlaittoon menee jouluna paljon aikaa ja välillä on kiva ottaa vähän rennommin. Nämä reseptit helpottavat arkea ja lisäksi on ihana käyttää jääkaapin sisältöä hyödyksi.

LANTTURIESKAT

Lanttulaatikko taittuu helposti ja nopeasti rieskoiksi välipäivien aamiaispöytään. Laita päälle voita ja nauti heti!

Pst. Rieskat toimivat hyvin myös iltapalalla hillon kanssa, jolloin ne ovat luovuttaneet suurimman pehmeytensä.

Noin 8kpl

Alle 30min

200g (1/2 pkt) Saarioisten lanttulaatikkoa

1 dl kaurahiutaleita

¾tl suolaa

2,5 dl ohrajauhoja

1 kananmuna

0,5 dl kylmää vettä

Sekoita kaikki aineet yhteen ja taputtele kostein käsin ohuiksi rieskoiksi. Painele rieskat haarukalla. Paista rieskoja 250 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia uunin keskitasolla.

Lantturieskojen ohjeen löydät myös reseptipankista

BATAATTIPIHVIT

1 rasia (350g) Saarioisten bataattivuokaa

2 kananmunaa

2 dl mannasuurimoita

0,5 tl suolaa

paistamiseen :

öljyä

Sekoita kaikki pihvien ainekset keskenään ja anna taikinan turvota 30-60 minuuttia. Taputtele massasta pihvejä kostein käsin ja paista tilkassa öljyä muutama minuutti molemmin puolin.

Bataattipihvien ohjeen löydät myös reseptipankista

TÄYTELÄINEN KASVISKEITTO

1 rasia (400g) Saarioisten perunalaatikkoa

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

loraus öljyä

3-4 porkkanaa

2-3 perunaa

5-6 dl vettä

2 dl kermaa

suolaa

mustapippuria

jauhettua paprikaa

(kuivattua chiliä)

Silppua sipulit ja kuori juurekset sekä leikkaa juurekset muutamaan osaan. Kuullota sipuleita tilkassa öljyä ja lisää joukkoon juurekset. Pyörittele vielä hetki ja kaada vesi päälle. Anna kiehahtaa ja laske lämpöä niin, että vihannekset porisevat kattilassa. Anna kiehua noin 10 minuuttia, jonka jälkeen lisää joukkoon perunalaatikko sekä mausteet. Lisää tarvittaessa vettä ja anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen vielä toiset 10 minuuttia. Soseuta keitto, kaada sekaan kerma ja kiehauta. Tarkista maku ja tarjoile.

Bataattipihvien ohjeen löydät myös reseptipankista

 

Nämä ja monet muut reseptit löytyvät myös osoitteesta: saarioinen.fi/joulu

Instagram

  • Day 2, naamat uusiks! Midsummer masks!😂👌w @cestlavie83 @vepivepi #joker #beauty #mask #glamglowfinland #newface #juhannus
  • Vihdoin, 4 vuoden tauon jälkeen #yahtzee #yatzy veto kääntyi niin, että @selin.markus joutui joukkoineen  liikahtamaan Nummelasta Saloon.😍👌🔥💪#juhannus #bets #friends #midsummer #visitsalo
  • Lippulaulu laulettu, hyvää jussia ihmiset! 😍👌 #juhannus #friends #midsummer
  • Ketä meit siin nyt oli...😂😂😂 Kuva bongattu @iltasanomat @tiiasantavirta toimesta.🙏#ascot #harryandmeghan
  • Upea päivä @ #ascot Melkein päästiin heittämään yläfemmat vastanaineiden kanssa. Thank you @alisamli and @gsvilar for our styles.❤️🙏 #royalascot #kiskis #racinghorses #myandmyhubby
  • Nyt on Metsolat päässeet Isolle kirkolle! Onhan täällä vähän erilaista, kun Salon torilla. 😂👌🥂#royalascot #royalascothats #maalaisetmaailmalla
  • Kate oli yksi läheisimpiä ystäviäni, kun asuttiin Jenkeissä. Viimeksi nähtiin meidän häissä 5 vuotta sitten, sillä elämä on kuljettanut häntä osavaltiosta toiseen. Tänään hän laittaa viestiä, että on muuttanut Lontooseen kuukausi sitten, kun näki postaukseni somessa. Ex-tempore lounas Lontoossa ja tuntui kuin oltaisiin nähty eilen. Sitä on ystävyys.❤️🙏 @katnissel #friends #longtimenosee #loveher

vappendaali

Keskustelu

Vapun reseptit olivat oikein mutkattomia, helppoja ja hyödyllisiä, kiitos paljon vähemmän pimeälle pimiälle!

Kiva juttu. Sopii väärinpäin: keitto… vehnäjauho,kananmunaa:lätty. Esim.pinaattiketto. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.