Höyrymehu
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
- 2 kg mustaherukoita
- 2 kg punaherukoita
- 2 l vadelmia tai mansikoita
- 300 g sokeria / mehulitra
Valmistusohje
- Liota pulloja yli yön. Pese pullot huolellisesti pulloharjalla, astianpesuaineella ja kuumalla vedellä. Kääri pullot sanomalehtipaperiin ja lado 100-asteiseen uuniin ja kuumenna. Liota kumitulppia keitetyssä vedessä.
- Huuhdo marjat tarvittaessa. Herukat voi mehustaa terttuina. Täytä höyrymehustimen alin kattila vedellä. Kaada marjat keittimen siiviläosaan.
- Anna veden kiehua reippaasti puolisen tuntia. Valuta mehua vähitellen kannuun. Mittaa mehu suureen kattilaan ja lisää sokeriamehumäärän mukaan. Kiehauta mehu ja kaada kuumiin pulloihin. Sulje pullot kumitulpilla ja säilytä viileässä.
- Mehun voi maustaa miedosti sokerilla tai jättää kokonaan makeuttamatta ja pakastaa joko rasioissa tai muovipulloissa. Mehua voi tehdä pitkin vuotta myös pakastetuista marjoista, jolloin mehustus ei käy työlääksi eikä pullojen säilytys ole ongelma kellarittomassakaan kodissa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Höyrymehu