Kuningatartartaletit
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 1 annos kauramurotaikinaa
Valkosuklaamousse:
- 2 dl kuohukermaa
- 50 g valkosuklaata
pinnalle:
- tuoreita marjoja, esimerkiksi vadelmia ja mustikoita
Valmistusohje
1. Valmistele valkosuklaamoussea jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Kiehauta kerma, nosta liedeltä ja lisää rouhittu valkosuklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Anna kerman jäähtyä kunnolla. Siirrä kerma-suklaaseos vetäytymään kylmään seuraavaan päivään asti.
2. Jaa taikinalevy yhtä suuriksi paloiksi ja painele palat pienten voideltujen piirakkavuokien pohjille ja reunoille. Pistele pohjiin haarukalla reikiä ja paina niiden päälle leivinpaperista leikatut palat. Kaada paperien päälle painoksi raakaa riisiä tai herneitä.
3. Paista pohjia 200-asteisessa uunissa ensin 10 minuuttia. Poista painot ja paperit. Paista vielä tovi, kunnes pohjat saavat hiukan väriä. Nosta pohjat jäähtymään ritilälle.
4. Vaahdota valkosuklaa-kermaseos. Nostele jäähtyneiden pohjien päälle valkosuklaamoussea ja runsaasti tuoreita marjoja. Piiraan voi tehdä myös isossa vuoassa.
- Vinkki: Kauramurotaikinan ohje.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kuningatartartaletit