Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sokerikakku

Perinteinen sokerikakku toimii hyvin kermakakun pohjana. Sitä on helppo varioida erilaisilla täytteillä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Sokerikakku

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutus

  • 1 dl ananaslimonadia

Väliin

  • 2 dl karviaishilloa

Koristelu

  • 2 dl vispikermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • haluamiasi koristeita

Valmistusohje

Sokerikakku valmistuu helposti näin:

  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi kovaksi vaahdoksi. Lisää siivilän läpi kuivat aineet muna-sokerivaahtoon ja sekoita varovasti nuolijalla.
  2. Pingota 20 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia ja suihkauta vuoan reunat vuokaspraylla.
  3. Kaada taikina kakkuvuokaan nuolijan avulla. Tasoita pinta.
  4. Paista kakkupohjaa 170 asteessa noin 30 minuuttia. Nosta kakku pois uunista ja anna jäähtyä.
  5. Irrota kakkupohja vuoasta jäähtyneenä ja leikkaa se kolmeen osaan.
  6. Aseta päällimmäinen osa alimmaiseksi. Kostuta alimmaista pohjaa ananaslimonadilla pullasudilla töpöttämällä.
  7. Leivitä päälle puolet hillosta. Nosta toinen kakkupohja hillon päälle ja kostuta limsalla. Lisää loput hillosta. Aseta kolmas kakkupohja päälle ja kostuta lopulla limsalla.
  8. Vatkaa vispikerma kovaksi vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Levitä kerma rennosti kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla.

Vinkki! Tiedätkö, mitä eroa on kuohukermalla ja vispikermalla? Muista yksi tärkeä asia ennen vaahdotusta

Ohje saatu lukijoilta Ingrid ja Pinja.

sokerikakku
Serkukset Ingrid ja Pinja tekivät perinteisen sokerikakun ja lähettivät ohjeen Kotilieteen. Kakku oli koristeltu tyttöjen suosikkijulkkisten kuvilla. © lukijan kuva

Lue myös Anna.fi: Katso Annan vinkit täytekakkujen valmistukseen.

sokerikakku
Helppo sokerikakku on kiva ja perinteinen kakkupohja. © Pia Inberg

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sokerikakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.