Sokerikakku
Perinteinen sokerikakku toimii hyvin kermakakun pohjana. Sitä on helppo varioida erilaisilla täytteillä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
Ainekset
Sokerikakku
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Kostutus
- 1 dl ananaslimonadia
Väliin
- 2 dl karviaishilloa
Koristelu
- 2 dl vispikermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- haluamiasi koristeita
Valmistusohje
Sokerikakku valmistuu helposti näin:
- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi kovaksi vaahdoksi. Lisää siivilän läpi kuivat aineet muna-sokerivaahtoon ja sekoita varovasti nuolijalla.
- Pingota 20 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia ja suihkauta vuoan reunat vuokaspraylla.
- Kaada taikina kakkuvuokaan nuolijan avulla. Tasoita pinta.
- Paista kakkupohjaa 170 asteessa noin 30 minuuttia. Nosta kakku pois uunista ja anna jäähtyä.
- Irrota kakkupohja vuoasta jäähtyneenä ja leikkaa se kolmeen osaan.
- Aseta päällimmäinen osa alimmaiseksi. Kostuta alimmaista pohjaa ananaslimonadilla pullasudilla töpöttämällä.
- Leivitä päälle puolet hillosta. Nosta toinen kakkupohja hillon päälle ja kostuta limsalla. Lisää loput hillosta. Aseta kolmas kakkupohja päälle ja kostuta lopulla limsalla.
- Vatkaa vispikerma kovaksi vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Levitä kerma rennosti kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla.
Vinkki! Tiedätkö, mitä eroa on kuohukermalla ja vispikermalla? Muista yksi tärkeä asia ennen vaahdotusta
Ohje saatu lukijoilta Ingrid ja Pinja.
Lue myös Anna.fi: Katso Annan vinkit täytekakkujen valmistukseen.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sokerikakku