Mansikkaiset croissantit
Mansikkaiset croissantit ovat leppoisan kesäaamun parasta purtavaa. Mansikka, briejuusto ja tilkka balsamicoa saavat makunystyrät onnesta sykkyrälle.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Taikina:
- 2 ½ dl täysmaitoa
- 25 g hiivaa
- ¾ tl suolaa
- 1 rkl sokeria
- noin 5 dl vehnäjauhoja
- 100 g kylmää voita tai margariinia
- 1 kananmuna
täyte:
- briejuustoa
- salaatinlehtiä
- mansikoita
- (balsamiviinietikkaa)
Valmistusohje
Mansikkaiset croissantit tehdään helposti näin:
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää mausteet. Alusta jauhot vähitellen taikinaan niin, että muodostuu kiinteä hiivataikina. Anna kohota 30-45 minuuttia.
2. Kauli jauhotetulle pöydällä taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Vuole kylmästä voista veitselle ohuita lastuja ja peitä niillä 2/3 taikinalevystä. Taita levy kolmin kerroin siten, että rasvaton osa jää keskelle. Kauli taikina jälleen isoksi levyksi ja taita kolmin kerroin, tee sama vielä kolmannen kerran.
3. Leikkaa kaaviloitu levy kolmioiksi. Rullaa ne kolmion kannasta aloittaen sarviksi. Kohota hyvin, voitele munalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
4. Leikkaa jäähtyneet voisarvet edestä auki ja täytä salaatinlehdellä, muutamalla siivulla brie-juustoa sekä parilla halkaistulla mansikalla. Voit ripauttaa juustolle ja mansikoille muutaman pisaran balsamiviinietikkaa. Tarjoa heti.
Katso myös: Uunituoreet voisarvet maistuvat aamiaisella ja brunssilla – 5 maukasta ohjetta
Katso myös Anna.fi/ruoka: Tee croissantit kotona – näillä kuvallisilla ohjeilla onnistut!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mansikkaiset croissantit