Ruisblinit
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 2 prk (á 200 g) kermaviiliä
- 1/3 pala hiivaa
- 1 dl ruisjauhoja
- 1 tl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 2 kananmunaa
- 1 dl lämmintä maitoa
- 25 g sulatettua voita
paistamiseen:
- voita
Valmistusohje
1. Valuta kermaviilit kulhoon ja lämmitä mikrossa kädenlämpöiseksi. Liota hiiva kermaviilin. Lisää ruisjauhot ja sokeri. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota tunti lämpimässä paikassa.
2. Sekoita kuplivaan taikinaan vehnäjauho ja suola. Anna nousta vielä noin tunti.
3. Erottele juuri ennen paistamista valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset eri kulhossa vaahdoksi. Lisää keltuaiset, lämmin maito ja voisula taikinaan. Nostele viimeiseksi valkuaisvaahto blinitaikinaan.
4. Paista voissa ohukaispannulla paksuhkoja pieniä blinejä. Tarjoile mädin, punasipulin ja smetanan kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ruisblinit