Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Persimoni-fetasalaatti

Persimoni-fetasalaatti on upea yhdistelmä suolaista ja makeaa. Raikas verigreippivinaigrette raikastaa salaatin.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Persimoni-fetasalaatti

  • 1 punasikurisalaatti
  • 4 lehtikaalinlehteä
  • 4 palmukaalinlehteä
  • 2 dl saksanpähkinöitä
  • 3 persimonia
  • 150 g fetajuustoa

Veerigreippivinaigrette

  • 1 veriappelsiinin raastettu kuori ja puristettu mehu
  • 2 rkl vaaleaa tahinia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Persimoni-fetasalaatti valmistuu helposti näin:

  1. Revi punasikuri tarjoilukulhoon. Ruodi lehtikaalit ja palmukaalit. Revi lehdet sekoituskulhoon.
  2. Sekoita vinaigreten ainekset ravistamalla ne sekaisin pienessä hillopurkissa. Kaada osa kastikkeesta lehti- ja palmukaalien joukkoon. Hiero lehtiä ja kastiketta käsien välissä niin, että kaalit vähän pehmenevät. Nostele ne kauniisti sikurisalaatin päälle. Paahda pähkinät. Murskaa niitä veitsellä vähän pienemmiksi. Ripottele salaatin päälle.
  3. Viipaloi persimonit ja asettele salaatin päälle. Murusta päälle fetaa. Viimeistele persimoni-fetasalaatti pirskottelemalla loput kastikkeesta salaattiin. Tarjoa salaatti joulupöydässä yhdessä appelsiinilohen kanssa.

Vinkki! Saat salaatista vegaanisen, kun vaihdat fetajuuston kasvipohjaiseen vaihtoehtoon.

feta-persimonisalaatti
Persimoni-fetasalaatti yhdistää ihanalla tavalla makean persimonin ja suolaisen juuston.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 25/2023.

Lue myös Anna.fi: Persimon-halloumisalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Persimoni-fetasalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.