Persimoni-fetasalaatti
Persimoni-fetasalaatti on upea yhdistelmä suolaista ja makeaa. Raikas verigreippivinaigrette raikastaa salaatin.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Persimoni-fetasalaatti
- 1 punasikurisalaatti
- 4 lehtikaalinlehteä
- 4 palmukaalinlehteä
- 2 dl saksanpähkinöitä
- 3 persimonia
- 150 g fetajuustoa
Veerigreippivinaigrette
- 1 veriappelsiinin raastettu kuori ja puristettu mehu
- 2 rkl vaaleaa tahinia
- 3 rkl oliiviöljyä
- 3 rkl punaviinietikkaa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
Persimoni-fetasalaatti valmistuu helposti näin:
- Revi punasikuri tarjoilukulhoon. Ruodi lehtikaalit ja palmukaalit. Revi lehdet sekoituskulhoon.
- Sekoita vinaigreten ainekset ravistamalla ne sekaisin pienessä hillopurkissa. Kaada osa kastikkeesta lehti- ja palmukaalien joukkoon. Hiero lehtiä ja kastiketta käsien välissä niin, että kaalit vähän pehmenevät. Nostele ne kauniisti sikurisalaatin päälle. Paahda pähkinät. Murskaa niitä veitsellä vähän pienemmiksi. Ripottele salaatin päälle.
- Viipaloi persimonit ja asettele salaatin päälle. Murusta päälle fetaa. Viimeistele persimoni-fetasalaatti pirskottelemalla loput kastikkeesta salaattiin. Tarjoa salaatti joulupöydässä yhdessä appelsiinilohen kanssa.
Vinkki! Saat salaatista vegaanisen, kun vaihdat fetajuuston kasvipohjaiseen vaihtoehtoon.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 25/2023.
Lue myös Anna.fi: Persimon-halloumisalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Persimoni-fetasalaatti