Reseptit

Sitruunapatonki

Ainekset

  • 6 dl Kylmää vettä
  • kolmen sitruunan raastettu kuori
  • 12 g hiivaa
  • 4 dl spelttijauhoa
  • 10 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl suolaa
  • 1 dl sitruunaöljyä
  • tai oliiviöljyä

Sitruunavoi:

  • 100 g voita
  • yhden sitruunan raastettu kuori
  • nippu persiljaa

Valmistusohje

Sitruunapatonki

Sitruunapatonki saa raikkaan makunsa raastetusta sitruunan kuoresta. Se sopii erinomaisesti vaikkapa salaatin kera nautittavaksi.

  1. Mittaa ainekset yleiskoneeseen ja anna koneen käydä hiljalleen kymmenisen minuuttia. Taikina saa olla napakkaa. Anna taikinan nousta huoneenlämmössä pari tuntia tai jääkaapissa yön yli.
  2. Alusta taikinaa leivinpöydällä viitisen minuuttia. Jaa taikina kahtia ja leivo kaksi pitkänomaista leipää. Nostata leipiä noin tunti.
  3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Aseta uunin pohjalle laakea vesiastia. ( Höyry saa aikaan rapean kuoren.) Pane leivät uunin alaosaan ja laske lämpötila 200 asteeseen. Paista noin 35 minuuttia.
  4. Sekoita sitruunavoin ainekset ja tarjoa leivän kanssa.

Kokeile myös näitä leipäreseptejä:
Mausteinen kreikkalaistyyppinen leipä
Hedelmäinen patonki
Rosmariinileipäset
Ruoka.fi: Yrttinen täytetty pannuleipä

Kuva: Jorma Marstio/OM-arkisto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sitruunapatonki

Sinun täytyy kommentoidaksesi.