Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Avokadotoast

Tätä leipää ei syyttä ylistetä! Avokadotoast keitetyllä kananmunalla on niin ruokaisa, että sillä lähtee nälkä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

Avokadotoast

  • 1 kananmuna
  • 1 avokado
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 viipaletta vaaleaa leipää
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • ¼ tl sormisuolaa
  • ¼ tl pippuria
  • ½ rkl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Katso videolta, miten avokadotoast valmistetaan:

Avokadotoast valmistuu helposti näin:

  1. Keitä kananmuna kiehuvassa vedessä noin 7 minuuttia. Kaada kuuma vesi pois. Jäähdytä kylmässä vedessä. Kuori ja viipaloi kananmuna.
  2. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi sisus kulhoon. Muussaa avokado haarukalla tai lusikalla. Lisää sitruunanmehu ja sekoita.
  3. Sivele rypsiöljy leipäviipaleisiin molemmin puolin. Paahda pannulla noin minuutin ajan kunnes pinta on paahtunut kullanruskeaksi. Käännä leivät ja paahda toinen puoli samaan tapaan.
  4. Nosta paahdetut leipäviipaleet lautaselle. Levitä päälle muussattu avokado ja asettele kananmunaviipaleet. Mausta sormisuolalla ja mustapippurilla. Viimeistele avokadotoast eli avokadoleipä ripottelemalla päälle seesaminsiemeniä.

Vinkki! Voit myös jättää kananmunan pois, jolloin leivästä tulee vegaaninen, tai korvata keitetyn kananmunan esimerkiksi uppomunalla.

Avokado toast lautasella eli kaksi paahdettu leipäviipaletta avokadolla ja keitetyllä kananmunalla.
Avokadotoast eli avokadoleipä saa lisää ruokaisuutta keitetystä kananmunasta. © Sinimaria Halonen

Lue myös Anna.fi: Avokadoleipä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Avokadotoast

Sinun täytyy kommentoidaksesi.