Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ruispalat

Hiivalla kohotetut ruispalat leivotaan sekoittamalla ainekset keskenään. Uunituoreiden ruispalojen päälle sipaistaan ihanan pähkinäistä ruskistettua voivaahtoa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
16  annosta

Ainekset

Ruispalat

  • 5 dl vettä
  • 1½ rkl leipäsiirappia
  • 1½ tl hienoa merisuolaa
  • 25 g tuorehiivaa
  • 1½ dl hiivaleipäjauhoja
  • n. 7 dl ruisjauhoja

Valmistusohje

Ruispalat valmistuu helposti näin:

  1. Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon siirappi, suola ja hiiva. Sekoita puuhaarukalla joukkoon hiivaleipäjauhot. Sekoita ruisjauhot vähitellen joukkoon. Taikina jää pehmeän kosteaksi. Anna kohota tunnin ajan peitettynä.
  2. Kaada taikina runsaasti ruisjauhotetulle leivinpöydälle ja ripottele päälle myös kevyesti jauhoja. Kauli taikina 1,5 sentin paksuiseksi levyksi. Leikkaa levy taikinapyörällä tasakokoisiksi, suorakaiteenmuotoisiksi (7 cm x 11 cm) leipäpaloiksi. Pistele pinnat haarukalla. Nosta palat leivinpaperoidulle uunipellille.
  3. Anna kohota liinan alla puolisen tuntia. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.
  4. Nosta pelti jäähtymään ritilän päälle. Halkaise ruispalat vähän jäähtyneinä.

Vinkki! Nauti ruispalat lämpiminä ruskistetun voivaahdon ja esimerkiksi tomaatti-linssikeiton kera.

ruispalat
Ruispalat leivotaan sekoittamalla ainekset keskenään.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 5/2024.

Lue myös Anna.fi: Ruisjuurisämpylät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ruispalat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.