Burgundinpata

  • Valmistusaika:
    yli 60 min
  • Ateriatyyppi: Pääruoat, Liharuoat
  • Erikoisruokavaliot: Sokeriton, Maidoton
Burgundinpata

Ainesosat

Määrä Aines
1 kgnaudanpaistia
 hirvenpaistia
150 gpekonia
tilkkaöljyä
2 kplsipuleita
4 kplvalkosipulinkynsiä
2 tlsuolaa
 rouhittua mustapippuria
2 kpllaakerinlehtiä
2 dlvettä
2 dlpunaviiniä
 olutta
 lihalientä
1 tölkkitomaattimurskaa
1 rklchiliketsuppia
palajuuriselleriä
1 kplpalsternakkaa
2-3porkkanaa
1 tltimjamia
 rosmariinia
1 rkltummaa Maizena-kastikesuurusta
 vehnäjauhoja
200 gsiitakesieniä
 herkkusieniä

Lisätietoja:

Valmistusohje

 

  1. Kuutioi liha. Kuori ja paloittele kasvikset.
  2. Leikkaa pekoni saksilla pataan ja ruskista. Lisää joukkoon tilkka öljyä. Ruskista liha pieninä erinä. Ruskista sipulit ja valkosipulinkynnet lihan joukossa.
  3. Lisää mausteet, tomaattimurska, nesteet sekä paloitellut juurekset ja yrttimauste. Anna padan muhia miedolla lämmöllä liedellä tai 150-asteisessa uunissa ainakin 2 tuntia.
  4. Tarkista maku ja suurusta pata. Lisää lopuksi kevyesti ruskistetut sienet. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.
Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 41 kertaa
  • Katsottu: 83656 kertaa

Katso myös nämä

Viestit 2

27.1.2010 klo.19:17

Eipä kuulosta perinteiseltä burgundinpadalta. Ohjeita voi tietysti muokata mieleisekseen, mutta silloin nimikin pitää muuttaa.
Vanhan ohjeen (siis tosi vanhan) Burgundinpataan eivät kuulu ainakaan pekoni, tomaattimurska, hirvenpaisti, juurekset (ehkä porkkanaa lukuunottamatta) eivätkä siitakesienet.

Vastaa
20.10.2012 klo.12:11
ihmettelij...

ihmettelij...

Kovasti olen ihmetellyt kun on noita ruokaohjelmia palhaimmillaan viidelläkin kanavalla tv ssä
mutta ei paljonkaan käsitellä miten ruokaa pitäisi laittaa ja
käsitellä että niissäå säilyisi vaitamiinit parhaiten mm marjoissa ja muissa super ruoka tuotteissa
esim keittäminenhän voi puolittaa tärkeiden vitamiinien ym
yksi kommentti oli ”asiantuntijalta” niissä on niin paljon että riittää vaikka keitetään ja käsitelläään kuumentamalla
taas on joitakin tuotteita joita voi käsitellä kuumetamalla ja syödä raakana kuten tomaatti ja porkkana näistä kun saisi
asiantuntijoiden vinkkejä

ja tietoa mm nuorille ja
terveellisen vitamiini ym tärkeiden ruokien harrastajlle
sen tiedän että osan vois käsitellä alle 40 asteisessa vedessä

mutta ei se varmaan riitä aina koska pitää kait saada pöpöt pois
auttasiko esim höyryttäminen tai niinkuin itse teen laitan mm sipulit vasta viimeksi pataan/soppaan jotta ei ehdi ”pilaantua” ja maku säilyy

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu