Burgundinpata

Burgundinpata 

60+
min
2
yli 60 min
  • 2
  • 2

Ainekset

1 kg naudanpaistia
tai hirvenpaistia
150 g pekonia
tilkka öljyä
2 kpl sipuleita
4 kpl valkosipulinkynsiä
2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
2 kpl laakerinlehtiä
2 dl vettä
2 dl punaviiniä
tai olutta
tai lihalientä
1 tölkki tomaattimurskaa
1 rkl chiliketsuppia
pala juuriselleriä
1 kpl palsternakkaa
2-3 porkkanaa
1 tl timjamia
tai rosmariinia
1 rkl tummaa Maizena-kastikesuurusta
tai vehnäjauhoja
200 g siitakesieniä
tai herkkusieniä

Valmistusohje

 

  1. Kuutioi liha. Kuori ja paloittele kasvikset.
  2. Leikkaa pekoni saksilla pataan ja ruskista. Lisää joukkoon tilkka öljyä. Ruskista liha pieninä erinä. Ruskista sipulit ja valkosipulinkynnet lihan joukossa.
  3. Lisää mausteet, tomaattimurska, nesteet sekä paloitellut juurekset ja yrttimauste. Anna padan muhia miedolla lämmöllä liedellä tai 150-asteisessa uunissa ainakin 2 tuntia.
  4. Tarkista maku ja suurusta pata. Lisää lopuksi kevyesti ruskistetut sienet. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

Tunnisteet

Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
24.4.2007
Kotiliesi
  • 2