Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Riisin keittäminen

Riisin keittäminen on periaatteessa yksinkertaista, mutta täydellinen keitetty riisi vaatii pari niksiä. Tällä ohjeella onnistut!

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Riisin keittäminen

  • 2 dl riisiä
  • 4 dl vettä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

Riisin keittäminen onnistuu helposti näin:

  1. Huuhtele kaksi desiä riisiä siivilässä kylmän veden alla, kunnes vesi on kirkasta. Valuta.
  2. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä kattilassa, lisää riisit ja kuullota 1 minuutti. Kaada päälle neljä desiä kiehuvaa vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää puoli teelusikallista suolaa ja sekoita.
  3. Peitä kannella ja hauduta 8–10 minuuttia. Sekoita riisi ilmavaksi haarukalla.

Vinkki! Tarjoa keitetty riisi esimeriksi intialaisten ruokien, kuten kalacurryn tai lammasvindaloon kera.

riisin keittäminen

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 2/2023.

Lue myös Anna.fi: Lohi-riisilaatikko


Kommentoi

Kommentoi juttua: Riisin keittäminen

Sinun täytyy kommentoidaksesi.