Riisin keittäminen
Riisin keittäminen on periaatteessa yksinkertaista, mutta täydellinen keitetty riisi vaatii pari niksiä. Tällä ohjeella onnistut!
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Riisin keittäminen
- 2 dl riisiä
- 4 dl vettä
- 1 rkl rypsiöljyä
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
Riisin keittäminen onnistuu helposti näin:
- Huuhtele kaksi desiä riisiä siivilässä kylmän veden alla, kunnes vesi on kirkasta. Valuta.
- Kuumenna ruokalusikallinen öljyä kattilassa, lisää riisit ja kuullota 1 minuutti. Kaada päälle neljä desiä kiehuvaa vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää puoli teelusikallista suolaa ja sekoita.
- Peitä kannella ja hauduta 8–10 minuuttia. Sekoita riisi ilmavaksi haarukalla.
Vinkki! Tarjoa keitetty riisi esimeriksi intialaisten ruokien, kuten kalacurryn tai lammasvindaloon kera.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 2/2023.
Lue myös Anna.fi: Lohi-riisilaatikko
Kommentoi
Kommentoi juttua: Riisin keittäminen