Muheva hirvipata saa hautuu hissukseen uunissa. Hirvenlihan parhaimpia kumppaneita ovat metsäiset maut, kuten sienet, puolukat ja katajanmarja. Tämä hirvipata tehdään Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruohon ohjeella.
Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4 annosta
Gluteeniton
Munaton
Ainekset
Hirvipata eli hirvenlihapata:
1 kg
hirven lapaa tai kulmapaistia
50 g
voita
4
sipulia
6
katajanmarjaa
1
laakerinlehti
3 l
vettä tai lihalientä
200 g
juuriselleriä
2 tl
hienoa merisuolaa
Valmistusohje
Hirvipata eli hirvenlihapata tehdään helposti näin:
1. Leikkaa lihat kalvottomiksi ja tasakokoisiksi paloiksi. Kuori ja leikkaa sipulit ronskeiksi paloiksi. Ruskista lihat kuumalla pannulla voissa kullanruskeiksi.
2. Murskaa katajanmarjat veitsellä ja lisää lihojen sekaan pannulle. Paista hetki. Nosta lihat kattilaan laakerinlehden kanssa. Huuhtele pannu ja kaada huuhteluliemi kattilaan. Kuori ja leikkaa selleri paloiksi. Ruskista sipulit ja sellerit pannulla voissa ja lisää kattilaan lihojen kanssa. Lisää kattilaan nestettä niin, että lihat peittyvät.
3. Anna hirvipadan hautua 175-asteisessa uunissa vähintään 2–3 tuntia riippuen siitä, mitä lihaa olet käyttänyt. Kulmapaisti mureutuu nopeammin, kun taas lapaliha vaatii pidemmän ajan. Lihan tulee olla täysin kypsää ja mureaa. Hirvenlihapadan lientä voi suurustaa halutessaan maissitärkkelyksellä, joka sekoitetaan kylmään veteen. Tarkista hirvipadan maku ja lisää lopuksi suola. Tarjoile hirvipata perunoiden ja juuresten kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hirvipata