Croque monsieur
Croque monsieur on kinkulla ja juustolla täytetty ranskalainen klassikkoleipä, jonka reseptillä syntyy myös valkokastikkeen ja uppomunan kera tarjoiltu croque madame.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 1 annos
- Munaton
Ainekset
Croque monsieur
- 2 paahtoleipäviipaletta
- 2 tl dijoninsinappia
- 2 tl tomaattipyreetä
- 2 tl majoneesia
- 1 palvikinkkuviipale
- 1 gruyere- tai emmentaalijuustoviipale
Valmistusohje
1. Sivele leipäviipaleet majoneesilla, sinapilla ja tomaattipyreellä. Aseta toisen leivän päälle kinkku- ja juustoviipale.
2. Aseta toinen leipäviipale päällystetylle leivälle ja kuumenna voileipägrillissä. Leikkaa croque monsieur -leipä kahdeksi kolmioksi ja nauti iltapalana tai välipalana..
Vinkki! Croque Madame on sama leipä valkokastikkeen ja uppomunan kera tarjoiltuna.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Croque monsieur