Reseptit

Inkiväärikalkkuna

Ainekset

  • 1 kg kalkkunanrintaa
  • 1 sipuli (iso)
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl inkivääriä
  • öljyä
  • 1 tl suolaa
  • pippuria myllystä
  • 1 tl paprikajauhetta

kastike:

  • paistoliemi tai 2 dl vettä
  • 2 dl glögitiivistettä tai mustaherukkamehua
  • 1 dl sokeria

Valmistusohje

Inkiväärikalkkuna

 

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita suola, pippuri ja paprikajauhe keskenään. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet, raasta inkivääri. Kuullota ainekset öljytilkassa. Kaada seos öljyttyyn uunivuokaan. Huuhdo pannu ja kaada liemi vuokaan.
  2. Kuumenna pannussa tilkka öljyä ja ruskista kalkkunafilee kevyesti pannussa. Nosta lihapala vuokaan ja hiero mausteseos lihan pintaan. Huuhdo paistinpannu ja lisää liemi vuokaan. Nosta vuoka uuniin ja anna kypsyä tunnin ajan. Nosta liha foliopalan päälle ja kääri nyytiksi. Anna tasaantua noin 15 minuuttia.
  3. Siivilöi liemi ja kaada se pannuun tai paistokasariin. Mittaa joukkoon mehu tai glögi ja sokeri. Keitä reippaalla teholla kunnes seos sakenee siirappimaiseksi. Tarjoa lihan kastikkeena.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Inkiväärikalkkuna

Sinun täytyy kommentoidaksesi.