Jouluinen mallasleipä
- Kasvis
Ainekset
- 5 dl joulukaljan mallasmäskiä
- 5 dl piimää
- 1 rkl suolaa
- 1 ½ dl siirappia
- 75 g hiivaa
- 1 rkl piparkakkumaustetta
- 1 rkl pomeranssinkuorta
- 1 dl silputtua viikunaa
- 1 dl silputtua taatelia
- 1 dl paloiteltuja pecan- tai hasselpähkinöitä
- 5 dl vehnäjauhoja
- 5 dl ruisjauhoja
- 8 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
- 100 g pehmeää voita
pinnalle:
- 1 dl siirappia
- ½ dl vettä
Valmistusohje
- Murenna hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää joukkoon mausteet, hedelmät ja pähkinät sekä osa jauhoista. Anna juuritaikinan käynnistyä puolisen tuntia leivinliinalla peitettynä vedottomassa paikassa.
- Lisää joukkoon jauhot ja rasva. Lisää tarvittaessa jauhoja. Alusta napakka taikina ja anna sen kohota tunnin ajan.
- Leivo taikinasta kolme pyöreää tai vuoassa kypsennettävää soikeaa leipää. Kohota leivät, pistele pinta haarukalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Sivele kypsät leivät siirappivedellä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jouluinen mallasleipä