Kinkkupiirakka

  • Valmistusaika:
    30-60 min
  • Ateriatyyppi: Suolaiset leivonnaiset, Piirakat
  • Erikoisruokavaliot: Sokeriton
Kinkkupiirakka

Ainesosat

Määrä Aines
Taikina:
200 gvoita tai margariinia
4 dlvehnäjauhoja
noin 3 rklKylmää vettä
täyte:
noin 300 g (2-4 kpl)purjoa
2 rklöljyä
250-300 gpalvikinkkua
3kananmunaa
noin 2 dlkermaa
2 dlkermaviiliä
150 gjuustoa
1 tlbasilikaa
 mustapippuria

Lisätietoja:

Valmistusohje

Kinkkupiirakka sopii moneen: kahvipöydän suolapalaksi, iltapalaksi, lounaaksi tai evääksi piknikille. Kinkkupiirakka syntyy helposti ja nopeasti kun taikinan tekee jääkaappiin valmiiksi paistamista edellisenä päivänä ja ainekset alkuvalmistelee ajoissa ennen paistamista.

1. Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi. Lisää kylmää vettä ja sekoita ainekset nopeasti taikinaksi. Älä vaivaa taikinaa.
2. Levitä taikina piirakkavuokaan (suorakaiteen muotoisen vuoan koko noin 23 x 25 cm tai pyöreän vuoan halkaisija noin 24 cm). Laita piirakkapohja jääkaappiin odottamaan.
3. Pese, halkaise ja leikkaa purjo ohuiksi puolirenkaiksi. Kuumenna tilkka öljyä ja kääntele purjosilppua pannussa, kunnes se pehmenee ja maku mietonee. Mausta ja jäähdytä.
4. Leikkaa kinkku ja juusto pieniksi kuutioiksi tai viipaleiksi ja levitä piirakkapohjalle purjon kanssa.
5. Sekoita kananmunat, kerma ja kermaviili ja mausteet. Kaada seos piirakan päälle.
6. Paista kinkkupiirakkaa 200 asteessa 35-40 minuuttia aluksi uunin alimmalla ritilätasolla, niin pohja kypsyy rapeaksi. Jos pinta ei saa tarpeeksi väriä, siirrä piirakka kypsymisen loppuvaiheessa ylemmälle ritilätasolle. Tarjoa kinkkupiirakka lämpöisenä raikkaan salaatin kanssa.

Kinkkupiirakan reseptillä voi tehdä myös muita suolaisia piirakoita, kokeile piirakan täytteeksi esimerkiksi:
- savukalaa ja ruohosipulia tai tilliä
- viipaloituja, kevyesti paistettuja herkku- tai siitakesieniä
- päärynää ja sinihomejuustoa kuutioina.

Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 32 kertaa
  • Katsottu: 155304 kertaa

Katso myös nämä

Katsomyös 60

Viestit 7

3.11.2010 klo.17:42
007

007

hyva kokeilkaa

Vastaa
8.2.2011 klo.15:3
AA

AA

Poistakaa reseptien yhteydestä turhat kuvat, jotta reseptit mahtuisivat tulostettaessa yhdelle sivulle. Nyt menevät poikki aineksien keskeltä ja niitä saa sitten leikata ja liimata käsipelein. Turhaa paperin hukkaa myös.

Vastaa
8.2.2011 klo.15:4
AnneliA

AnneliA

Poistakaa reseptien yhteydestä turhat kuvat, jotta reseptit mahtuisivat tulostettaessa yhdelle sivulle. Nyt menevät poikki aineksien keskeltä ja niitä saa sitten leikata ja liimata käsipelein. Turhaa paperin hukkaa myös.

Vastaa
26.2.2011 klo.16:52
kokki1

kokki1

Hyvää!!!

Vastaa
30.1.2012 klo.16:27
minä vaan

minä vaan

tosi hyvää

Vastaa
30.1.2012 klo.16:27
minä vaan

minä vaan

tosi hyvää

Vastaa
8.12.2013 klo.16:14
oikeakuvak...

oikeakuvak...

kuvassa piirakassa on jotain punaista mutta ohjeessa ei ole mitään esim paprikaa, tomaattia?

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu