
Gluteeniton kinkkupiirakka
Gluteeniton kinkkupiirakka on illanistujaisten mainio tarjottava, mutta se passaa myös lounaaksi raikkaan salaatin kera. Pohja on mehevä ja maistuu myös muille kuin gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Gluteeniton kinkkupiirakka
- 150 g voita
- 2 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
- ¼ tl suolaa
- 1 dl juustoraastetta
- 1 rkl kylmää vettä
Vuoan voiteluun
- 1 rkl voita
Täyte
- 150 g kinkkusuikaleita
- 1 punainen paprika
- 3 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
- 3 kananmunaa
- 2 dl ruokakermaa
- ¼ tl rouhittua mustapippria
- 100 g emmantal-juustoraastetta
Valmistusohje
Gluteeniton kinkkupiirakka leivotaan helposti näin:
- Nypi 150 grammaa voita, kaksi ja puoli desilitraa gluteenitonta jauhoseosta ja neljäsosa teelusikallinen suolaa. Lisää joukkoon desilitra emmental-juustoraastetta ja ruokalusikallinen kylmää vettä. Kääntele taikina tasaiseksi ja painele voidellun piirakkavuokan (halk. 26-28 cm) pohjalle ja reunoille. Laita pohja jääkaappiin tunniksi.
- Esipaista pohja 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Paloittele punainen paprika. Hienonna kolme ruokalusikallista lehtipersiljaa. Sekoita kaksi desilitraa ruokakermaa, kolme kananmunaa ja neljäsosa teelusikallinen rouhittua mustapippuria.
- Levitä paprika, 150 grammaa kinkkusuikaleita ja lehtipersilja esipaistetun pohjan päälle. Lisää kerma-munaseos ja ripottele päälle 100 grammaa emmental-juustoraastetta.
- Nosta vuoka uunin alatasolle ja paista noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pohja kypsä.
Vinkki! Tarjoa gluteeniton kinkkupiirakka vihreän salaatin kera.
Lue myös Anna.fi: Kaurainen savulohipiirakka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gluteeniton kinkkupiirakka