Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gluteeniton kinkkupiirakka

Gluteeniton kinkkupiirakka on illanistujaisten mainio tarjottava, mutta se passaa myös lounaaksi raikkaan salaatin kera. Pohja on mehevä ja maistuu myös muille kuin gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Gluteeniton kinkkupiirakka

  • 150 g voita
  • 2 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
  • ¼ tl suolaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • 1 rkl kylmää vettä

Vuoan voiteluun

  • 1 rkl voita

Täyte

  • 150 g kinkkusuikaleita
  • 1 punainen paprika
  • 3 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl ruokakermaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippria
  • 100 g emmantal-juustoraastetta

Valmistusohje

Gluteeniton kinkkupiirakka leivotaan helposti näin:

  1. Nypi 150 grammaa voita, kaksi ja puoli desilitraa gluteenitonta jauhoseosta ja neljäsosa teelusikallinen suolaa. Lisää joukkoon desilitra emmental-juustoraastetta ja ruokalusikallinen kylmää vettä. Kääntele taikina tasaiseksi ja painele voidellun piirakkavuokan (halk. 26-28 cm) pohjalle ja reunoille. Laita pohja jääkaappiin tunniksi. 
  2. Esipaista pohja 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  3. Paloittele punainen paprika. Hienonna kolme ruokalusikallista lehtipersiljaa. Sekoita kaksi desilitraa ruokakermaa, kolme kananmunaa ja neljäsosa teelusikallinen rouhittua mustapippuria.
  4. Levitä paprika, 150 grammaa kinkkusuikaleita ja lehtipersilja esipaistetun pohjan päälle. Lisää kerma-munaseos ja ripottele päälle 100 grammaa emmental-juustoraastetta.
  5. Nosta vuoka uunin alatasolle ja paista noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pohja kypsä. 

Vinkki! Tarjoa gluteeniton kinkkupiirakka vihreän salaatin kera.

gluteeniton kinkkupiirakka

Lue myös Anna.fi: Kaurainen savulohipiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteeniton kinkkupiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.