Kinuskikakku

  • Valmistusaika:
    yli 60 min
  • Ateriatyyppi: Makeat leivonnaiset, Täytekakut
  • Erikoisruokavaliot: Kasvis
Kinuskikakku

Ainesosat

Määrä Aines
sokerikakku:
4munaa
1,5 dlsokeria
1,5 dlvehnäjauhoja
0,5 dlperunajauhoja
1 tlleivinjauhetta
kostutus:
1 dlsitruuna- tai appelsiinimehua
täyte:
2 dlvadelmahilloa (aprikoosi- tai omenasosetta)
kinuskikuorrutus:
2 dlkuohukermaa
1 dlsokeria
1-2 rkl siirappia
1 rklvoita tai margariinia

Lisätietoja:

Valmistusohje

Kinuskikakku on juhlapöydän suloisen makea klassikkokakku. Sokerikakkupohja täytetään vadelma- aprikoosi- tai omenahillolla, kuorrutetaan kotitekoisella kinuskilla ja koristellaan kermavaahdolla. Kinuskikakun voi pakastaa täytettynä ja kuorruttaa esimerkiksi tarjoilupäivänä tai päivää ennen.

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja seulo joukkoon kevyesti sekoittaen.

2. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja paista uunin alaosassa 175-200 asteessa noin 30-40 minuuttia tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista.
Kumoa kakku ritilälle jäähtymään.

3. Leikkaa kakku kahteen tai kolmeen osaan. Kostuta kakkulevyt mehulla ja levitä kakkulevyille hilloa tai sosetta. Kokoa kakku ja painele sen pinta tasaiseksi.

4. Keitä kinuskikuorrutusta varten kuohukerma, sokeri ja siirappi paksupohjaisessa kattilassa välillä hyvin sekoittaen 20-30 minuuttia, kunnes kuorrutus sakenee. Lisää voi- tai margariininokare ja anna kuorrutuksen hetken jäähtyä ja valuta sitten kakun päälle. Koristele kinuskikakku valmiilla kakkukoristeilla, marsipaaniruusuilla tai mantelilastuilla.

Pisarakokeella voit kokeilla, miten kiinteää kinuskikuorrutus on. Tipauta kuorrutusta muutama tippa lasiin, jossa on kylmää vettä. Kun seos jää vedessä kiinteäksi palloksi, on kuorrutus sopivaa.

Helppo kinuskikuorrutus: Vatkaa 2 dl vispikermaa (Hyla) kiinteäksi vaahdoksi, lisää joukkoon valmistaa kinuskikastiketta, kunnes kermakuorrutus on sopivan notkeaa levitettäväksi. Levitä kinuskikerma kakun päälle ja reunoille. Valuta loput kastikkeesta ristikkona kakun päälle.

Kinuskikakun väliin voi kostuttamisen asemesta levittää vaniljakiisseliä. Sekoita kattilassa 6 dl maitoa, 1 kananmuna, 2,5 dl perunajauhoja, 0,5 dl sokeria ja halkaistu vaniljatanko. Kuumenna seosta koko ajan puulastalla pohjaa myöten hitaasti sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee. Jäähdytä kiisseli, poista vaniljatangon kappaleet. Jos käytät vaniljasokeria, mausta vasta valmis kiisseli. Käytä vähälaktoosiseen kinuskikakkuun Hyla-maitoa.

Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 9 kertaa
  • Katsottu: 88253 kertaa

Katso myös nämä

Katsomyös 59

Viestit 11

13.2.2010 klo.9:32
: D

: D

Hyvä juttu !

Vastaa
13.5.2010 klo.13:28
tyrni marj...

tyrni marj...

liian makea resepti, mutta hyvältä vaikuttaa :)

Vastaa
9.6.2010 klo.20:13
MARIA TYRN...

MARIA TYRN...

Olen ite tehny just samalla reseptillä ja oli hyvää , todella hyvää (=

Vastaa
1.1.2011 klo.16:29
Amelia..

Amelia..

Juup, hyvää on mut Stokmannin kinuskikakku on BEST!

Vastaa
3.5.2011 klo.18:16
annika

annika

EI OLE!:( minusta oma on BEST XD

Vastaa
2.6.2011 klo.15:9
HERKKUSUU2

HERKKUSUU2

HYVÄÄ MUT OMANI ON PAREMPI

Vastaa
22.10.2011 klo.18:45
Aasi

Aasi

Ei varmaan vaniljakiisseliin tuu 2,5dl perunajauhoja. Pitäisi nyt maalaisjärjelläkin ymmärtää, mutta vaimoni meni kokeilemaan…

Vastaa
10.1.2012 klo.18:44
tärkkelyd

tärkkelyd

Tietenkin tulee, sillähän se saostetaan

Vastaa
10.1.2012 klo.20:37

Tein kakun jouluksi ja lapsenlapset tykkäsivät todella paljon.

Vastaa
5.6.2013 klo.10:28
Tanja04

Tanja04

Ohjeessa laitetaan vaniljakiisseliin 2,5 dl (DL?) perunajauhoja??? Pitäisi olla varmaan 2,5 rkl?

Vastaa
1.8.2014 klo.11:8
maiju väli...

maiju väli...

maijulla onkeskkiviikona syterilliti

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu