Reseptit
yli 60 min
6
Kiitos

Suolakinuski pavlova ja hedelmiä

Kinuskilla ja sormisuolalla maustetut marengit tarjoillaan päärynöiden, granaattiomenansiemenien ja ananaskirsikoiden kera.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Marenki

3 kananmunanvalkuaista
1/2 tl sitruunamehua
2 1/4 dl erikoishienoa sokeria
1 tl perunajauhoja
1/2 dl valmista kinuskikastiketta
1/2 tl sormisuolaa

Päälle

2 dl kermaa
1/2 prk (250 g) mascarponea
1 carambola tai 2 viikunaa
1 päärynä
1 granaattiomena
6 ananaskirsikkaa

Valmistusohje

1. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset ja sitruunamehu vaahdoksi puhtaassa ja kuivassa kulhossa. Lisää sokeria ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes vaahto on kiiltävää ja kovaa. Lisää perunajauhot vatkauksen loppuvaiheessa. Nostele 6 isoa marenkia pellille leivinpaperin päälle. Lusikoi päälle kinuskia ja tee veitsellä kierteitä. Ripottele pintaan sormisuolaa.

2. Paista 100-asteisessa uunissa 1 tunti. Laske lämpötila 50 asteeseen ja paista vielä toinen tunti. Sammuta uuni. Anna marenkien kuivua uunin jäähtymisen ajan.

3.Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää mascarponen joukkoon. Levitä täyte jäähtyneiden levyjen päälle. Koristele kinuskilla ja paloitelluilla hedelmillä ja granaattiomenansiemenillä.

Lisää herkullisia pavlovareseptejä:
Pähkinäpavlova
Suklainen vadelma-pavlovarulla
Pienet pavlovat
Ruoka.fi: Passionpavlova

Keskustelu

Kommentoi juttua: Suolakinuski pavlova ja hedelmiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X