Gluteeniton puolukka-kinuskipiirakka
Gluteeniton puolukka-kinuskipiirakka vie kielen. Happamien marjojen ja makean kinuskin liitto on pettämätön.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 5 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Gluteeniton puolukka-kinuskipiirakka, pohja
- 100 g voita tai margariinia
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2 ½ dl gluteenittomia jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Gluteeniton puolukka-kinuskipiirakka, täyte
- 1 prk (397 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa
- 3 dl puolukoita
Valmistusohje
Gluteeniton puolukka-kinuskipiirakka leivotaan helposti näin:
1. Vaahdota sata grammaa voita ja yksi desilitra sokeria vaahdoksi. Lisää yksi kananmuna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe vaahtoon kevyesti sekoittaen. Painele seos halkaisijaltaan 24 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Painele haarukalla pohjaan ilmareikiä. Esipaista piirakkapohjaa noin 10 minuuttia 200-asteisessa uunissa.
2. Levitä pohjan päälle yksi purkki eli 397 grammaa karamellisoitua kondensoitua maitoa. Ripottele päälle noin kolme desilitraa puolukoita.
3. Paista gluteeniton puolukka-kinuskipiirakka uunissa 200 asteessa, vielä noin 30 minuuttia. Tarkkaile kypsyyttä paistoajan loppuvaiheessa.
Lue myös: Puolukka sopii leivontaan – maistuisiko marenkipiirakka tai piimäkakku? Katso myös muut ohjeet
Lue myös Anna.fi: Omena-puolukka-tuorejuustopiirakka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gluteeniton puolukka-kinuskipiirakka