Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gluteeniton puolukka-kinuskipiirakka

Gluteeniton puolukka-kinuskipiirakka vie kielen. Happamien marjojen ja makean kinuskin liitto on pettämätön.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
5  annosta

Ainekset

Gluteeniton puolukka-kinuskipiirakka, pohja

  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 ½ dl gluteenittomia jauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Gluteeniton puolukka-kinuskipiirakka, täyte

  • 1 prk (397 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa
  • 3 dl puolukoita

Valmistusohje

Gluteeniton puolukka-kinuskipiirakka leivotaan helposti näin:

1. Vaahdota sata grammaa voita ja yksi desilitra sokeria vaahdoksi. Lisää yksi kananmuna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe vaahtoon kevyesti sekoittaen. Painele seos halkaisijaltaan 24 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Painele haarukalla pohjaan ilmareikiä. Esipaista piirakkapohjaa noin 10 minuuttia 200-asteisessa uunissa.

2. Levitä pohjan päälle yksi purkki eli 397 grammaa karamellisoitua kondensoitua maitoa. Ripottele päälle noin kolme desilitraa puolukoita.

3. Paista gluteeniton puolukka-kinuskipiirakka uunissa 200 asteessa, vielä noin 30 minuuttia. Tarkkaile kypsyyttä paistoajan loppuvaiheessa.

Lue myös: Puolukka sopii leivontaan – maistuisiko marenkipiirakka tai piimäkakku? Katso myös muut ohjeet

Lue myös Anna.fi: Omena-puolukka-tuorejuustopiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteeniton puolukka-kinuskipiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.