Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kokonaisena grillattu lohifilee ja kantarellikastike

Kokonaisena grillattu lohifilee syntyy helposti kesällä ulkogrillissä, mutta maistuu myös uunin grillivastuksen alla kypsennettynä. Makuelämyksen kruunaa herkullinen kantarellikastike.

Ainekset

Kokonaisena grillattu lohifilee:

  • 1 lohifilee

Kantarellikastike:

  • 1 l kantarelleja (tai 1 kg pinaattia)
  • voita
  • 1 sipuli
  • 2 dl smetanaa
  • 0.5 dl kermaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tuoreita yrttejä maun mukaan

Valmistusohje

  1. Kypsennä lohi grillivastuksen alla uunissa tai ulkogrillissä. Mausta kypsä kala merisuolalla.
  2. Puhdista sienet ja silppua ne pannulle. Kuumenna, kunnes sienistä irtoava neste on lähes haihtunut. Lisää pannulle voita ja silputtua sipulia. Kuullota ainekset ja lisää smetana sekä kerma.
  3. Kastikkeen voi tehdä myös pinaatista. Huuhdo pinaatti. Poista kovat lehtiruodit ja silppua lehdet. Kuumenna pinaatti pannulla voissa. Lisää smetana ja kerma. Kastikkeet sopivat niin kylmän kuin lämpimänkin lohen kanssa.
    Kantarellikastike
    Kantarellikastike pyöristyy kermalla tai smetanalla. Mausteeksi riittävät suola, pippuri ja yrtit.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kokonaisena grillattu lohifilee ja kantarellikastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.