Kokonaisena grillattu lohifilee ja kantarellikastike
Kokonaisena grillattu lohifilee syntyy helposti kesällä ulkogrillissä, mutta maistuu myös uunin grillivastuksen alla kypsennettynä. Makuelämyksen kruunaa herkullinen kantarellikastike.
- Gluteeniton
Ainekset
Kokonaisena grillattu lohifilee:
- 1 lohifilee
Kantarellikastike:
- 1 l kantarelleja (tai 1 kg pinaattia)
- voita
- 1 sipuli
- 2 dl smetanaa
- 0.5 dl kermaa
- suolaa
- mustapippuria
- tuoreita yrttejä maun mukaan
Valmistusohje
- Kypsennä lohi grillivastuksen alla uunissa tai ulkogrillissä. Mausta kypsä kala merisuolalla.
- Puhdista sienet ja silppua ne pannulle. Kuumenna, kunnes sienistä irtoava neste on lähes haihtunut. Lisää pannulle voita ja silputtua sipulia. Kuullota ainekset ja lisää smetana sekä kerma.
- Kastikkeen voi tehdä myös pinaatista. Huuhdo pinaatti. Poista kovat lehtiruodit ja silppua lehdet. Kuumenna pinaatti pannulla voissa. Lisää smetana ja kerma. Kastikkeet sopivat niin kylmän kuin lämpimänkin lohen kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kokonaisena grillattu lohifilee ja kantarellikastike