Souvlaki
Souvlaki eli kreikkalaiset lihavartaat voidaan valmistaa possun-, kanan-, naudan- tai lampaanlihasta. Avotulella grillattujen suosikkiherkkujen kanssa tarjotaan usein kreikkalaista salaattia, tsatsikia ja tikkuperunoita.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Souvlaki
- 500 g porsaan sisäfileetä
Marinadi
- 4 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 tl punaviinietikkaa
- 2 murskattua valkosipulinkynttä
- 1 rkl karkeaa merisuolaa
- 2 tl kuivattua oreganoa
Valmistusohje
Souvlaki valmistuu helposti näin:
- Leikkaa liha tasakokoisiksi kuutioiksi. Sekoita marinadin aineet keskenään. Nosta lihapalat marinadiin ja peitä kulho kelmulla. Anna lihojen maustua jääkaapissa muutaman tunnin.
- Pujota lihapalat öljyttyihin metallisiin grillitikkuihin. Nosta vartaat kuumalle grillille tai grillipannulle ja kypsennä käännellen, kunnes liha on kauttaaltaan mehukkaan kypsää.
Vinkki! Tarjoa souvlaki eli kreikkalaiset lihavartaat tsatsikin, kreikkalaisen salaatin ja tikkuperunoiden kanssa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 4/2024.
Astialainat: E. Ahlström Oy, www.eahlstrom.fi, p: 010 3495 100, laatat Bauhaus www.bauhaus.fi
Lue myös Anna.fi: Possuvartaat ja raparperisalsa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Souvlaki