Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Souvlaki

Souvlaki eli kreikkalaiset lihavartaat voidaan valmistaa possun-, kanan-, naudan- tai lampaanlihasta. Avotulella grillattujen suosikkiherkkujen kanssa tarjotaan usein kreikkalaista salaattia, tsatsikia ja tikkuperunoita.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Souvlaki

  • 500 g porsaan sisäfileetä

Marinadi

  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 tl punaviinietikkaa
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • 1 rkl karkeaa merisuolaa
  • 2 tl kuivattua oreganoa

Valmistusohje

Souvlaki valmistuu helposti näin:

  1. Leikkaa liha tasakokoisiksi kuutioiksi. Sekoita marinadin aineet keskenään. Nosta lihapalat marinadiin ja peitä kulho kelmulla. Anna lihojen maustua jääkaapissa muutaman tunnin.
  2. Pujota lihapalat öljyttyihin metallisiin grillitikkuihin. Nosta vartaat kuumalle grillille tai grillipannulle ja kypsennä käännellen, kunnes liha on kauttaaltaan mehukkaan kypsää.

Vinkki! Tarjoa souvlaki eli kreikkalaiset lihavartaat tsatsikin, kreikkalaisen salaatin ja tikkuperunoiden kanssa.

souvlaki
Souvlaki eli kreikkalainen lihavarras valmistetaan marinoidusta possun-, kanan-, naudan- tai lampaanlihasta.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 4/2024.

Astialainat: E. Ahlström Oy, www.eahlstrom.fi, p: 010 3495 100, laatat Bauhaus www.bauhaus.fi

Lue myös Anna.fi: Possuvartaat ja raparperisalsa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Souvlaki

Sinun täytyy kommentoidaksesi.