Mangokakku
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
- 150 g kaurakeksejä
- 100 g Halvaa
- 2 rkl voisulaa
täyte:
- 300 g pakastettua mangoa
- 1 dl sokeria
- 8 liivatelehteä
- 1 dl mango-passionmehua
- 1 limetin mehu
- 500 g turkkilaista jogurttia (10 % rasvaa)
- 2 dl kuohukermaa
pinnalle:
- 3 dl mango-passionmehua
- 4 liivatelehteä
- marjoja
Valmistusohje
- valmistusaika 30 minuuttia
- hyytymisaika 4 tuntia tai seuraavaan päivään
1. Mittaa keksit, halva ja voisula tehosekoittimeen. Jauha muruiksi ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle, halkaisija 24 cm.
2. Soseuta mangot, lisää sokeri. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Kuumenna mehu. Purista liivatteet vedestä ja sulata kuumaan mehuun. Lisää liivateseos mangososeeseen. Vaahdota kerma ja sekoita se jogurttiin. Lisää mangoseos ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin kaksi tuntia tai seuraavaan päivään.
3. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia ja kuumenna mehu. Purista liivatteet vedestä ja sulata ne mehuun. Anna jäähtyä. Lusikoi mehuhyytelö kiilteeksi kakun pinnalle. Korista marjoilla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mangokakku