Nekut
Nekut tuovat makealla tuoksullaan joulun kotiin. Nekut ovat helppoja joulumakeisia, jotka tuovat mieleen makumuistoja lapsuudesta.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Munaton
Ainekset
Nekut:
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl siirappia
- 2 dl sokeria
- 1 dl mantelirouhetta
- 0.5 dl korppujauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 rkl voita
Valmistusohje
Nekut valmistuvat näin:
Tällä ohjeella teet noin 20 nekkua tai 100 karamellimuottiin tehtyä nekkua.
1. Taittele leivinpaperista noin 10 x 10 cm:n kokoista arkkeja. Rullaa ne tötteröiksi ja kiinnitä nuppineulalla. Aseta tötteröt astiaan, joka on täytetty karkealla suolalla, sokerilla tai lumella.
2. Mittaa sokeri, siirappi ja kerma kattilaan ja keitä seosta hiljalleen koko ajan puukauhalla hämmentäen. Kun seos sakenee ja saavuttaa riittävän lämpötilan (120º C) ja makeismassa alkaa vaikuttaa paksulta ja sitkeältä, tee kuulakoe: tipauta kauhasta muutama pisara massaa kylmään veteen. Nekkuseos on valmista, jos pisarat voi muovailla kuulamaisiksi pallosiksi.
3. Lisää makeismassaan mantelirouhe ja korppujauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää lopuksi voi.
4. Kaada nekkumassa tötteröihin tai pieniin paperimuotteihin. Jos teet nekkutikkareita, aseta jokaisen tötterön keskelle tikku. Nekut jäähtyvät nopeasti lumessa. Nekut säilyvät vain pari päivää, huoneenlämmössä ne pehmenevät nopeasti.
Vinkki: Jos haluat tehdä kovia nekkuja, keitä 5 dl siirappia ja 3 dl sokeria voilla voidellussa kattilassa.
Lue myös: Helpot joulumakeiset
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Helpot suklaatryffelit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Nekut