Pernodgraavattu siika
Graavikala kuuluu joulun alkupalapöytään. Anislikööri pernod antaa graavatulle siialle herkullisen säväyksen.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Graavattu siika:
- noin 700 g siikafileetä nahkoineen
- 3 rkl merisuolaa
- 2 tl sokeria
- 1 tl roseepippureita
- 1 tl anista
- 2-3 rkl anislikööriä, esim. Pernod Anise
Valmistusohje
1. Poista siikafileestä pystyruodot nyppimällä. Ripottele fileen päälle suola, sokeri ja rouhitut roseepippurit. Valuta päälle tasaisesti anislikööri. Kääri kala voipaperipakettiin ja anna maustua painon alla noin 8 tuntia tai yön yli.
2. Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja muiden kalaherkkujen kanssa.
Katso myös: Kalan graavaus – näin onnistut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pernodgraavattu siika