Runebergin torttu

  • Valmistusaika:
    30-60 min
  • Ateriatyyppi: Makeat leivonnaiset, Kahvikakut
  • Erikoisruokavaliot: Kasvis
Runebergin torttu

Ainesosat

Määrä Aines
200 gmargariinia tai voita
2 dlsokeria (200 g)
2kananmunaa
2 dljauhettua mantelia (120 g)
2,5 dlkorppujauhoja(jossa mukana hienonnettu hapankorppu ja muutama piparkakku)
2 dlvehnä- tai grahamjauhoja
1 tlleivinjauhetta
koriste:
 vadelma- tai omenahilloa
noin 1 dltomusokeria
0,5-1 rkl vettä tai mehua

Lisätietoja:

Valmistusohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa ne hyvin joukkoon.
  2. Rouhi mantelit hienoksi esimerkiksi monitoimikoneessa. Lisää joukkoon hapankorppu ja muutama piparkakku. Yhdistä ne ja korppujauhot, vehnä- tai grahamjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos rasva-munavaahtoon.
  3. Voitele suorakaiteen muotoinen (koko noin 20 x 25 cm) ja levitä taikina vuokaan tasaisesti.
  4. Kypsennä 175 asteessa noin 35 minuuttia tai kunnes leivonnainen on kypsä.
  5. Kumoa kakku ritilälle jäähtymään.
  6. Jaa leivonnaisen päälle teelusikalla hillonokareita. Sekoita tomusokeriin sen verran vettä, sitruuna- tai muuta mehua tai munanvalkuaista, että seos on sopivan notkeaa valutettavaksi tai pursotettavaksi renkaaksi hillosilmän ympärille.
  7. Leikkaa neliöiksi ja tarjoa Runebergin tortut Runeberginpäivän tee- tai kahvipöydässä.
Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 107 kertaa
  • Katsottu: 136583 kertaa

Katso myös nämä

Viestit 30

26.1.2010 klo.19:11

Aivan ihania nämä runebergin tortut.Manteli antaa omasta mielestäni ihanan maun.

Vastaa
4.2.2010 klo.10:37
piippa

piippa

Joka vuosi pitää ohje etsiä, ei jostain syystä pysy vuotta tallessa!
Leivoin näitä ja olivat aivan ihania! Nyt tallennan ohjeen ja teen tulevina vuosina tällä samalla ohjeella!

Vastaa
4.2.2010 klo.16:40
Airi

Airi

On tullut leivottua näitä torttuja ihan ammatikseen,silti taas löytyi uusi
käyttämätön ohje ja hyvä sellainen.

Vastaa
5.2.2010 klo.13:9
Mummu

Mummu

Kiva kun ei tartte vuokia levystä saa jokaiselle sopivan kokoisen leivoksen.

Vastaa
5.2.2010 klo.17:6

Oli todella maukkaita. pysyivät hyvin kasassa leikatessakin. pieni kostutus sokeri-alkoholi-vesi seoksella lisäsi sopivasti kosteutta. kiitos.

Vastaa
5.2.2010 klo.19:48
joopa

joopa

Tuli ihan korppuja, vaikka olenkin hyvä leipuri, roskiin menee tämä ohje mun osalta!! sori vaa.. =//

Vastaa
29.1.2011 klo.20:17
TEPSU

TEPSU

SAMA JUTTU JA MISSA ON PUNSSI TAI KARVASMANTELI
JOTKA KUULUVAT OLENNAISESTI OHJEESEEN
JOS KORPUISTA PITÄÄ NIIN HYVÄÄ….

Vastaa
3.2.2011 klo.19:54
Amerikan t...

Amerikan t...

Asun Amerikassa ja meinaan juhlistaa Runebergin paivaa taman ohjeen avulla! Nayttaa herkulliseslta, saa nahda mita tuleman pitaa!

Vastaa
4.2.2011 klo.17:59
SmetanaMan

SmetanaMan

Koittakaapas lisätä purkki smetanaa ohjeeseen ennen kuiva-aineita…. tippidii!

Vastaa
5.2.2011 klo.11:42
Torttu

Torttu

Monta tosta taikinasta tulee?

Vastaa
5.2.2011 klo.17:0
SL

SL

Hyvin toimivat, kun ei paista liian pitkään. Paistoin pikkutorttuja noin 15 minuuttia kiertoilmauunissa, 180 asteessa. Tipautin taikinaan myös hieman manteliaromia. Pikkuisia torttuja sain 19 kappaletta, olisin ehkä voinut täyttää vuoat hieman täydemmäksi.

Vastaa
5.2.2011 klo.17:55
Runebergi

Runebergi

15 kpl tein.

Vastaa
3.2.2012 klo.17:34
Night

Night

Hyvin onnistui!

Tosi hieno resepti! Onneksi näitä on olemassa niin ei tartte pähkäillä sen enempää…

:)

Vastaa
4.2.2012 klo.13:4
Heh heh

Heh heh

Kokeilin ja meni ihan surkeesti!

En ole kyllä mikään mestari-leipuri :D

Vastaa
4.2.2012 klo.21:15
fg

fg

ihania nää kaikki reseptit

Vastaa
5.2.2012 klo.8:59
Hillonokar...

Hillonokar...

En ole vielä kokeillut reseptiä mutta minä laittaisin tortut vain n. 15 minuutiksi uunin:)

Vastaa
5.2.2012 klo.9:48
Jauhopeuka...

Jauhopeuka...

Ei kannata lyhentää paistoaikaa, sillä tässä ohjessa on kyse pellin kokoisesta leivonnaisesta. Pienet tortut kypsyvät tietysti nopeammin kuin kokonainen pellillinen.

Vastaa
5.2.2012 klo.12:4
aku ankka

aku ankka

aion leipa näitä tännään

Vastaa
5.2.2012 klo.14:47
emmi 8v

emmi 8v

minä oon tehnytnäitä kaikkia etenkin runebergin torttut ovat maailman parhaita ja mäenmuistä mikäsen yhden keiton nimi oli mutta ainakin se oli tosi tosi hyvä keitto ja tänään minä teen runebergin tortuja

Vastaa
5.2.2012 klo.16:1
j &k

j &k

me tehään näitä tänään toivottavasti onnistuu

Vastaa
5.2.2012 klo.16:32
=)=)=)=)=)...

=)=)=)=)=)...

maistuvakko samalta kuin kaupasta ostetut vai paremmilta,??

Vastaa
5.2.2012 klo.18:16
mikrst

mikrst

Taikinasta tuli varsin jämäkkää tällä respetillä, joten lorautin mukaan n. 0.5 dl vaahterasiirappia, 0.5 dl kermaa ja jnv kaardemummaa antamaan makua. Tein keskikokoisissa muffinssivuoissa ja annoin olla uunissa n. 20 min. TOSI HYVIÄ TULI, suosittelen!

Vastaa
7.2.2012 klo.7:35
PIIPERO

PIIPERO

LETTUJA.PIIRAKKAA.KAKKU JA LEIPIÄ

Vastaa
7.2.2012 klo.7:38
JANSKU

JANSKU

JOO TOSI MUKAVA RESEPTI VARASTO JA MIE OON LEIPONU ÄISKÄLLE JA ISKÄLLE VOIKKU KAKUN.

Vastaa
22.2.2012 klo.19:31
Albert

Albert

Tääs nyt sitten kokeilen syntymäpäiväkseni tätä reseptiä, anna tietää kuinkä kävi.

Vastaa
19.1.2013 klo.17:20
muru

muru

Hyvä resepti ja helposti muunneltavissa tarpeen vaatiessa.
Herkkuhetkiä kaikille!

Vastaa
23.1.2013 klo.16:36
Mirri

Mirri

Hyviä tulee jos lisää vielä hieman vaikkapa tilkan kostukkeeksi sopivaa rommia.

Vastaa
5.2.2013 klo.18:44
siirtonurm...

siirtonurm...

Kun leipurilla apureina 3v ja 6v niin koko keittiö on yhtä ruuneperkia - mutta hyviä olivat tortut (silikonivuoat on näppäriä)

Vastaa
6.2.2013 klo.10:38
Maajaana

Maajaana

Eilen olin Säkylässä syömässä paikallisessa lounaspaikassa ja heidän Ruuneperinsä olivat aivan ihania! Ne eivät olleet kuiviaisia kuten kaupalliset tortut yleensä vaan todella meheviä ja hyvin kostutettuja.

Vastaa
17.2.2013 klo.7:56
nisu

nisu

on varmaan hyviä!

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu