Uunijuurekset

  • Valmistusaika:
    30-60 min
  • Ateriatyyppi: Pääruoat, Kasvisruoat
  • Erikoisruokavaliot: Sokeriton, Maidoton, Gluteeniton, Kasvis, Vegaani
Uunijuurekset

Ainesosat

Määrä Aines
3porkkanaa
4kelta- tai punasipulia
1-2palsternakkaa
 pala mukulaselleriä (200 g)
1/2kyssäkaalia (200 g)
2purjoa
2 rkloliiviöljyä
1 tlsuolaa
1-2 tltimjamia

Lisätietoja:

Valmistusohje

  1. Kuumenna uuni 200-225-asteiseksi. Kuori porkkanat, sipulit, palsternakka, selleri ja kyssäkaali. Leikkaa purjo pituussuunnassa hal ki ja huuhdo huolellisesti. Leikkaa kaikki juurekset lohkoiksi tai kookkaiksi paloiksi. Voitele uunivuoka öljyllä, laita kasvikset vuokaan,kääntele ja mausta suolalla ja timjamilla.
  2. Kypsennä noin 35 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Tarjoa kuumina lammasruokien tai broileriruokien kanssa. Kasvikset maistuvat myös kevyenä kasvisateriana, kun niiden päälle ripotellaan pehmenemään vain fetajuustoa.
Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 38 kertaa
  • Katsottu: 96343 kertaa

Katso myös nämä

Viestit 4

19.12.2009 klo.16:0
Monelleko ...

Monelleko ...

Olisi ihan kiva tietää monelleko hengelle nämä reseptit on suunniteltu… juuri missään ei lue… hankala arvioida!

Vastaa
18.12.2010 klo.8:47
aavikkorot...

aavikkorot...

Mä laitan aineskin lanttua ja jätän sellerin omaan huomaansa ja sit unohdan myös palsternakan(ei maistu milleen ja on sika kallista).

Vastaa
7.3.2012 klo.19:57
nam

nam

pakko kommentoida edellistä, että paahdetut palsternakat muuttuvat makeiksi ja todella hyviä! Kannattaa kokeilla! Ohuiksi siivuiksi ja päälle oliiviöljyvoisekoitusta :-)

Vastaa
2.10.2012 klo.20:37

Punajuuret ja perunat sopivat myös joukkoon. Varsinkin punajuuri on makeaa ja herkullista uunissa kypsennettynä. Raikas kermaviilikastike on ihana lisäke uunijuureksille.

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu