Uunijuurekset

Uunijuurekset 

60
min
1
30-60 min
  • 1
  • 1

Ainekset

3 porkkanaa
4 kelta- tai punasipulia
1-2 palsternakkaa
pala mukulaselleriä (200 g)
1/2 kyssäkaalia (200 g)
2 purjoa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1-2 tl timjamia

Valmistusohje

  1. Kuumenna uuni 200-225-asteiseksi. Kuori porkkanat, sipulit, palsternakka, selleri ja kyssäkaali. Leikkaa purjo pituussuunnassa hal ki ja huuhdo huolellisesti. Leikkaa kaikki juurekset lohkoiksi tai kookkaiksi paloiksi. Voitele uunivuoka öljyllä, laita kasvikset vuokaan,kääntele ja mausta suolalla ja timjamilla.
  2. Kypsennä noin 35 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Tarjoa kuumina lammasruokien tai broileriruokien kanssa. Kasvikset maistuvat myös kevyenä kasvisateriana, kun niiden päälle ripotellaan pehmenemään vain fetajuustoa.

Tunnisteet

Avainsanat:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
Kotiliesi
  • 1