Reseptit
30-60 min
8

Helpot uunijuurekset

Uunijuurekset ovat maukas lisuke kala- ja lihalle. Paahdetuissa juureksissa maku on ihanan mehevä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Uunijuurekset:

puolikas juuriselleri
palsternakka
2-4 porkkanaa
2 sipulia
1 kokonainen valkosipuli
1 kg pieniä punajuuria
(muutama peruna)
0.5 dl öljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä
2 rkl ruokosokerisiirappia tai hunajaa
timjamin tai rosmariinin oksia

Valmistusohje

Näin teet helpot uunijuurekset

1. Kuori sipulit ja juurekset. Vastanostetuille porkkanoille riittää huolellinen pesu. Poista valkosipulista vain uloimmat kuoret ja halkaise sipuli. Lohko sipulit ja juurekset.

2. Lado kasvikset voideltuun uunivuokaan tai pellille. Lisää öljy ja mausteet. Kypsennä 175-asteessa noin tunti.

Katso myös: Voi-hunajapaahdetut porkkanat

Keskustelu

Todella helppo, nopea ja maukas. Laitoin sekaan myös lanttua ja kaalta, kun niitä sattui olemaan jääkaapissa.

Kommentoi juttua: Helpot uunijuurekset

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X