Coca eli katalonialainen pizza
Coca amb Recpte on runsaasti kasviksia, mutta ei juustoa sisältävä katalonialainen pizza, joka on herkullisimmillaan haaleana.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Pohja
- 7-8 dl vehnäjauhoja
- 25 g hiivaa
- 3 dl vettä
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 tl sokeria
Täyte:
- 2-3 pientä kesäkurpitsaa
- 2-3 erivärisiä paprikoita
- 2-3 sipulia
- 2-3 rkl oliiviöljyä
- 1 pieni tlk anjovista
- 150 g (pepperonimakkaraa ohuina siivuina)
Valmistusohje
- Tee taikina. Sekoita kädenlämpöiseen veteen suola, öljy ja ripaus sokeria. Sekoita kuivahiiva jauhoihin, lisää nesteeseen ja alusta taikinaksi. Kohota peitettynä noin tunti.
- Leikkaa kasvikset paperinohuiksi viipaleiksi. Kuumenna tilkka öljyä paistokasarissa ja kuullota kasviksia viitisen minuuttia öljyssä.
- Kauli taikina öljytyn leivinpaperin päällä uunipannunkokoiseksi levyksi. Voitele taikinalevy oliiviöljyllä ja kaada vihannekset levylle. Järjestele makkarasiivut ja anjovisfileet kauniisti kasvisten päälle.
- Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
- Tarjoa paloiteltu coca huoneenlämpöisenä tai haaleana mieluimmin kuin kuumana.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Coca eli katalonialainen pizza