Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Coca eli katalonialainen pizza

Coca amb Recpte on runsaasti kasviksia, mutta ei juustoa sisältävä katalonialainen pizza, joka on herkullisimmillaan haaleana.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Pohja

  • 7-8 dl vehnäjauhoja
  • 25 g hiivaa
  • 3 dl vettä
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 tl sokeria

Täyte:

  • 2-3 pientä kesäkurpitsaa
  • 2-3 erivärisiä paprikoita
  • 2-3 sipulia
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 1 pieni tlk anjovista
  • 150 g (pepperonimakkaraa ohuina siivuina)

Valmistusohje

  1. Tee taikina. Sekoita kädenlämpöiseen veteen suola, öljy ja ripaus sokeria. Sekoita kuivahiiva jauhoihin, lisää nesteeseen ja alusta taikinaksi. Kohota peitettynä noin tunti.
  2. Leikkaa kasvikset paperinohuiksi viipaleiksi. Kuumenna tilkka öljyä paistokasarissa ja kuullota kasviksia viitisen minuuttia öljyssä.
  3. Kauli taikina öljytyn leivinpaperin päällä uunipannunkokoiseksi levyksi. Voitele taikinalevy oliiviöljyllä ja kaada vihannekset levylle. Järjestele makkarasiivut ja anjovisfileet kauniisti kasvisten päälle.
  4. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
  5. Tarjoa paloiteltu coca huoneenlämpöisenä tai haaleana mieluimmin kuin kuumana.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Coca eli katalonialainen pizza

Sinun täytyy kommentoidaksesi.