Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kana-riisivuoka eli broilerivuoka

Broilerivuoka maustetaan välimerelliseksi sitruunalla ja oliiveilla. Nahallinen ja luullinen broileri pysyy mehevänä kypsennyksen ajan.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
5  annosta

Ainekset

Kana-riisivuoka eli broilerivuoka

  • 5 nahallista broilerinfilettä tai paistileikettä
  • 1 sitruunan kuori
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • ½ tl suolaa

Riisi

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 180 g pitkäjyväistä riisiä
  • 6 dl kanalientä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 sitruuna
  • 1 dl oliiveja

Koristelu

  • 2 rkl lehtipersiljaa
  • 1 sitruunan kuori

Valmistusohje

Kana-riisivuoka valmistuu helposti Välimeren tyyliin näin:

1. Sekoita broilerien joukkoon hyvin pestyn sitruunan kuori ja puolikkaan sitruunan mehu, kuivattu oregano, hienonnetut valkosipulinkynnet ja suola. Anna maustua vähintään 20 minuuttia tai yli yön.

2. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Ota broilerinlihat pois marinadista, säästä marinadi. Kuumenna öljy pannulla ja paista väri molemmin puolin. Nosta lautaselle odottamaan.

3. Pyyhi pannu puhtaaksi talouspaperilla. Kuumenna 1 rkl öljyä ja lisää hienonnetut sipulit, kuullota hetki. Lisää sipuleiden joukkoon riisi, marinadin jämät, kanaliemi, vesi, suola ja mustapippuri. Anna kiehahtaa 30 sekuntia.

4. Nosta broilerinlihat nahkapuoli ylöspäin riisin päälle uunivuokaan, ja leikkaa muutama viipale sitruuna päällä. Lisää päälle oliivit. Peitä kana-riisivuoka foliolla ja paista 30-40 minuuttia. Poista folio ja paista vielä 10 minuuttia.

5. Koristele broilerivuoka hyvin pestyn sitruunan kuorella ja hienonnetulla lehtipersiljalla.

Kana-riisivuoka
Tuttu kana-riisivuoka piristyy sitruunasta ja oliiveista. © Sampo Korhonen

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 18/2017.

Vinkki: Broilerin fileesuikale, koipireisi vai paistileike? – katso, mikä broilerin osa sopii mihinkin ruokaan

Lue myös Anna.fi: Näin syntyy herkullinen chorizo-kanapata


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kana-riisivuoka eli broilerivuoka

Anne Asoera

Resepti nayttaa herkulliselta – mutta mihin kohtaan tassa tulevat ne oliivit, ja kuinka paljon? En huomaa missaan tuossa reseptissa mainintaa oliiveista – kuvassa kylla niita nakyy. Kiitos avusta!

moonflower

Samaan mietin minäkin että missä vaiheessa ne oliivit lisätään ja kuinka paljon?

Minä

Ohjeesta puuttuu vaiheita ja vesi mainitaan erikseen, vaikka sitä ei ole ainesosalistalla

Me

Riisi ei tuossa ajassa kypsynyt tarpeeksi, joten paistoaika oli lopulta tunnin verran.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.