Reseptit
4
Kiitos

Sinappiset broilerileikkeet

Sinappiset broilerileikkeet saavat upean makunsa väkevän makeasta hunaja-dijonsinapista. Se maustaa nämä paneroidut broilerinleikkeet, mutta kokeile sitä myös kesällä grillimakkaralle.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Broilerinleikkeet:

noin 500 g broilerin rintafileetä

Leivitykseen:

1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1 kananmuna
2 1/2 rkl Dijon hunajasinappia (Maille)
1 rkl vettä
1 dl pankojauhoja

Paistamiseen:

2 rkl voita
2 rkl öljyä

Valmistusohje

1. Nuiji noin 500 grammaa broilerin rintafileitä kelmun välissä varoen ohuiksi. Sekoita desilitra vehnäjauhoja, teelusikallinen suolaa ja puoli teelusikallista rouhittua mustapippuria yhdellä lautasella. Riko  kananmuna toiselle lautaselle. Lisää kaksi ja puoli ruokalusikallista Dijon hunajasinappia ja ruokalusikallinen vettä. Vatkaa haarukalla kananmunan rakenne rikki. Kaada yksi desilitra pankokorppujauhoja kolmannelle lautaselle.

2. Kääntele pihvit ensin jauho-mausteseoksessa, kastele sen jälkeen vatkatussa munassa ja pyöräytä vielä lopuksi korppujauhoissa.

3. Kuumenna pannulla kaksi ruokalusikallista voita ja kaksi ruokalusikallista öljyä ja anna hieman ruskistua. Paista leikkeet yksi tai kaksi kerrallaan paistinpannulla keskilämmöllä rapean kypsiksi kummaltakin puolelta. Tarjoile esimerkiksi perunamuusin ja kasvisten kera.

Vinkki: Pankojauhot ovat japanilaisia korppujauhoja, jotka imevät itseensä vähemmän öljyä kuin tavalliset korppujauhot. Näin pinta jää paistaessa mukavan rapeaksi.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 20/19.

sinappiset broilerinleikkeet

Tarjoile sinappiset broilerinleikkeet esimerkiksi perunamuusin ja kasvisten kera. Kuva: Niclas Mäkelä

Lue myös: Leivitys: Näin onnistut paneroinnissa ja saat aikaan rapean kuorrutteen

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sinappiset broilerileikkeet

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X