Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kurkumaglögi

Kaipaatko vaihtelua perinteiseen glögiin? Kurkumaglögissä on särmää ja upea kullankeltainen väri. Tällä ohjeella hurmaat pikkujouluvieraasi.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kurkumaglögi

  • 6 dl omenatäysmehua
  • 2 dl vastapuristettua appelsiinimehua
  • 2 kanelitankoa
  • 5 kokonaista mustapippuria
  • 5 kokonaista neilikkaa
  • ½ tl kuorittua ja raastettua tuoretta kurkumanjuurta tai jauhettua kurkumaa
  • 4 rkl ruokokidesokeria

Koristeeksi:

  • appelsiiniviipaleita

Valmistusohje

1. Nosta mehut, mausteet sekä kurkuma kattilaan ja lämmitä kiehumispisteeseen. Peitä kannella ja anna hautua noin 10 minuuttia.

2. Siivilöi glögi ja lämmitä se sokerin kanssa uudestaan höyryävän kuumaksi. Sekoita, jotta sokeri sulaa.

3. Nosta glögimukeihin appelsiiniviipaleet ja tarjolle lämmin kurkumaglögi.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 22/17.

Uutta makua glögiin myös näillä ohjeilla:

sahramiglögi

Sahramiglögi

karpalo-inkivaariglogi

Karpalo-inkivääriglögi

omenainen glögi

Westerbyn omenainen glögi

Ruoka.fi: Portviiniglögi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kurkumaglögi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.