Ihmiset

Karita Tykkä Annassa: "Jos joku pitää minua hihhulina, niin väliäkö sillä"

Uudessa Annassa Karita Tykkä kertoo, että perhe on hänelle tärkein voimavara elämässä, vaikka kaivattua toista lasta ei koskaan tullutkaan.

Hyvinvointivalmentaja, malli ja bloggaaja Karita Tykkä, 41, kertoo uudessa Annassa, että häntä on virheellisesti pidetty julkisuudessa kovana, koska hän on hoitanut hommat asiallisen tiukasti.

”Mutta olen tajunnut, että ei se ole minua. Kovuuteni oli ehkä epävarmuutta”, Karita sanoo Annassa.

Lue myös: Yllätysraskauden kokenut Satu Taiveaho: ”Keskenmeno repi lapsettomuuden haavat auki”

Karita kokeekin olevansa pohjimmiltaan herkkä. Hän muistaa, että nuorena itki monta päivää, kun rakkaussuhde päättyi. Hän sanoi isälleen, että haluaisi olla jänis, koska sillä ei ole kyynelkanavia. Hän ei halunnut olla herkkis itkupilli.

Isä lohdutti tytärtään lempeästi ja sanoi, että herkkyys on vahvuus, kovia ihmisiä on aivan liikaa.

Karita kertoo ottaneensa isän ohjeesta vaarin. Nyt hän on ylpeä herkkyydestään.

”Enää en pelkää tunteita vaan hyväksyn ne kaikki ja uskallan päästää todellisen minäni esiin. Jos joku pitää minua hihhulina sen vuoksi, että toivotan meilini lopussa esimerkiksi iloa ja valoa, niin väliäkö sillä.”

Karita Tykkä, julkkikset, lapsi, mies

Satuttavat raskausarvailut

Perhe on Karitalle tärkein voimavara elämässä, kaiken onnen pohja. Karita on ollut kihloissa Petri-miehensä kanssa yhdeksän vuotta. Luca-poika on seitsemänvuotias.

Blogissaan Karita Tykkä on kertonut sekundäärisestä lapsettomuudestaan. Hän on toivonut Luca-poikansa saavan pikkusisaruksen. Toisin kuitenkin kävi.

Lue myös: Krista Kosonen Annassa: Kotiäidin arki on välillä pitkästyttävää

”Se oli meille iso asia. Kenellekään ei pitäisi mennä sanomaan, että miksi teillä on vain yksi lapsi tai että onhan teillä yksi lapsi, mitä tuosta murehtimaan. Eikä tuntunut kivalta lukea lehdistä raskausarvailuja, kun vatsa jostain syystä hiukan pömpötti, mutta odotuksesta ei todellakaan ollut kyse”, Karita toteaa Annassa.

Puoliso antaa Karitan olla taivaanrannan maalari

Karita Tykkä kertoo oivaltaneensa, että jos ei ole läsnä tässä hetkessä, ei voi tuntea tai aistia mitään. Elämä vain menee, hän tiivistää Annassa.

Samoin pitäisi hänen mielestään ajatella myös parisuhteessa: pitäisi kuunnella puolisoa, olla läsnä ja antaa aikaa.

Karita kertoo Annassa, että hän ja Petri eivät järjestä säännöllisesti treffi-iltoja, mutta he juhlivat pieniä tärkeitä asioita satunnaisesti. Merkityksellisintä on arkinen läsnäolo, pienetkin pysähtymiset.

”Olemme Petrin kanssa aika erilaisia. Hän on hyvin pedantti, minä elän enemmän hetkessä. Onneksi hän antaa minun olla oma itseni, tällainen taivaanrannan maalari. Hän on erittäin vahva tyyppi, mies. Meillä on aina ollut niin, että jos toisella on vaikeata, toinen jaksaa tukea.”

Lue myös Annan juttu: Karita Tykkä: ”Ystävän kuolema opetti arvostamaan elämää”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Karita Tykkä Annassa: "Jos joku pitää minua hihhulina, niin väliäkö sillä"

Sinun täytyy kommentoidaksesi.