Juotava tiramisu
Tiramisun makuinen jälkiruokadrinkki nautitaan talvisen juhlan jälkiruokana, vaikkapa lämmittävään vilttiin kääriytyneenä. Ylellisen jälkiruoan kruunaa lasiin pyöräytetty ihana kahvi-sokerireunus.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Juotava tiramisu:
- 5 rkl Amaretto-likööriä
- 5 rkl kermalikööriä
- ½ dl kuohukermaa
- 6 kpl jääpalaa
- 1 ½ dl vahvaa, kylmää kahvia
Lisäksi:
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 4 kpl savoiardi-keksiä
Valmistusohje
Juotava tiramisu tehdään helposti näin:
1. Nosta liköörit, kerma ja jääpalat shakeriin ja ravista sekaisin. Siivilöi juoma pieniin cocktaillaseihin.
2. Jaa päälle kylmä kahvi. Siivilöi pinnalle kerros kaakaojauhetta. Nosta lasien reunalle keksit.
Vinkki: Kahvi-sokerireuna lasiin syntyy, kun kostutat reunan vaaleassa siirapissa ja pyöräytät lasin lautasella, jossa on pikakahvijauhe-kaakao-sokeriseosta.
Katso myös: Jul-negroni, jouluinen drinkki
Kommentoi
Kommentoi juttua: Juotava tiramisu