Granola
Itse tehty granola eli muromysli maistuu jogurtin ja marjojen kera aamiaiseksi niin arkena kuin viikonloppunakin.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Granola
- 5 dl neljän viljan hiutaleita
- 1 dl spelttileseitä
- 2 dl auringonkukansiemeniä
- 1 dl hasselpähkinöitä
- 1 dl ruokokidesokeria
- ½ dl vettä
- 4 rkl rypsiöljyä
Lisäksi
- 1 dl kuivattuja marjoja tai rusinoita
Valmistusohje
1. Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään. Kuumenna kattilassa sokeri, vesi ja öljy sekoittaen, kunnes sokeri on täysin sulanut.
2. Levitä kuivat aineet leivin- paperoidulle uunipellille. Valuta neste ohuena nauhana kuivien aineiden päälle ja sekoita samalla käännellen.
3. Paahda granola 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes seos saa kauniin värin. Sekoita muutaman kerran paahtumisen aikana. Anna granolan jäähtyä. Nosta mysliseos lasipurkkiin ja säilytä kuivassa paikassa.
Kokeile myös muita maukkaita aamiaisreseptejä: Juustoskonssit Uppomunaleivät Brunssipiiraat Ruoka.fi: Pähkinämysli
Kommentoi
Kommentoi juttua: Granola