Reseptit
alle 30 min

Granola

Ainekset

Lisää kauppalistalle
5 dl neljän viljan hiutaleita
1 dl spelttileseitä
2 dl auringonkukansiemeniä
1 dl hasselpähkinöitä
1 dl ruokokidesokeria
0.5 dl vettä
4 rkl rypsiöljyä

Lisäksi

1 dl kuivattuja marjoja tai rusinoita

Valmistusohje

Granola eli muromysli maistuu jogurtin ja marjojen kera aamiaiseksi niin arkena kuin viikonloppunakin.

1. Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään. Kuumenna kattilassa sokeri, vesi ja öljy sekoittaen, kunnes sokeri on täysin sulanut.

2. Levitä kuivat aineet leivin- paperoidulle uunipellille. Valuta neste ohuena nauhana kuivien aineiden päälle ja sekoita samalla käännellen.

3. Paahda mysliä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes seos saa kauniin värin. Sekoita muutaman kerran paahtumisen aikana. Anna granolan jäähtyä. Nosta mysliseos lasipurkkiin ja säilytä kuivassa paikassa.

Kokeile myös muita maukkaita aamiaisreseptejä:
Juustoskonssit
Uppomunaleivät
Brunssipiiraat
Ruoka.fi: Pähkinämysli

Kuva: Sampo Korhonen/OM-arkisto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Granola

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X