Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hirssigranola

Itse tehtyyn granolaan saa juuri niin pajon rousketta ja herkullisia sattumia kuin itse haluaa. Hauskasti rouskuva hirssigranola kruunaa jogurttiaamiaisen

Ainekset

Hirssigranola:

  • 2 dl liotettuja, kuorittuja hirssisuurimoita
  • 3 dl täysjyväriisihiutaleita
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • ½ dl seesaminsiemeniä
  • ½ tl jauhettua kanelia
  • ½ tl kardemummaa
  • 1 dl vettä
  • 1 dl vaahterasiirappia
  • 3 rkl tahinia eli seesaminsiementahnaa

Valmistusohje

1. Kiehauta ensin kattilassa noin litra vettä. Nosta joukkoon hirssisuurimot. Anna seistä minuutin ajan. Valuta ja huuhtele suurimot huolella siivilässä juoksevan kylmän veden alla. Nosta likoamaan kulhoon runsaaseen kylmään veteen yön yli.

2. Sekoita kuivat aineet ja mausteet keskenään kulhossa. Kiehauta kattilassa vesi, siirappi ja tahini samalla sekoittaen. Lisää neste kuivien aineiden joukkoon. Valuta hirssisuurimot ja sekoita huolella mysliseokseen.

3. Levitä mysliseos uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda 200 asteessa noin 30 minuuttia kunnes seos saa kauniin värin. Sekoita muutaman kerran paahtamisen aikana.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/18.

Rouskutellaan granolalla:

Joulugranola

Mausteinen joulugranola

Granolaa ja jogurttia

Granola

hedelmäsalaatti-rahkakupit

Hedelmäsalaatti-rahkakupit

Anna.fi: Jouluinen granola


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hirssigranola

Sinun täytyy kommentoidaksesi.