
Suklaa-granolakeksit
Suklaa-granolakeksit täytetään näyttäviksi leivoksiksi. Raikas jogurtti-marjatäyte kruunaa herkulliset suklaakeksit. Jos pidät enemmän vaaleammasta suklaasta, vaihda tumma suklaa maitosuklaaseen.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Suklaa-granolakeksit
- 60 g tummaa suklaata
- 2 rkl voita tai margariinia
- 200 g gluteenitonta granolaa (esim. Paulúns)
Täyte
- 2 prk Yosa greek style maustamaton (Fazer) (à 150 g)
- 1 rkl sokeria
- ½ tl vaniljajauhetta tai vaniljauutetta
Päälle
- 1 dl vadelmia
- 1 dl mustikoita
- 3 rkl syötäviä kukkia
Valmistusohje
- Suklaa-granolakeksit leivotaan helposti näin. Paloittele 60 grammaa tummaa suklaata kulhoon. Lisää kaksi ruokalusikallista voita. Sulata varovasti mikrossa. Kaada 200 grammaa granolaa kulhoon. Lisää sulatettu suklaa-voiseos joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
- Lusikoi leivinpaperin päälle pieniä leivoksia ja anna kovettua kylmässä.
- Ota kaksi purkkia eli 300 grammaa maustamattoman kreikkalaistyylistä kaurapohjaista jogurttia. Sekoita joukkoon yksi ruokalusikallinen sokeria ja puoli teelusikallista vaniljajauhetta.
- Lusikoi jogurttia granolaleivosten päälle juuri ennen tarjoilua. Koristele suklaa-granolakeksit marjoilla ja syötävillä kukilla.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 8/2020.
Katso myös: 8 vinkkiä noutopöytään – noudata näitä ohjeita, niin onnistut
Anna.fi/ruoka: Rawnola-aamiaiskulhot
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suklaa-granolakeksit