Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Suklaa-granolakeksit

Suklaa-granolakeksit täytetään näyttäviksi leivoksiksi. Raikas jogurtti-marjatäyte kruunaa herkulliset suklaakeksit. Jos pidät enem­män vaaleam­masta suklaasta, vaihda tumma suklaa maitosuklaaseen.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Suklaa-granolakeksit

  • 60 g tummaa suklaata
  • 2 rkl voita tai margariinia
  • 200 g gluteenitonta granolaa (esim. Paulúns)

Täyte

  • 2 prk Yosa greek style maustamaton (Fazer) (à 150 g)
  • 1 rkl sokeria
  • ½ tl vaniljajauhetta tai vaniljauutetta

Päälle

  • 1 dl vadelmia
  • 1 dl mustikoita
  • 3 rkl syötäviä kukkia

Valmistusohje

  1. Suklaa-granolakeksit leivotaan helposti näin. Paloittele 60 grammaa tummaa suklaata kulhoon. Lisää kaksi ruokalusikallista voita. Sulata varovasti mikrossa. Kaada 200 grammaa granolaa kulhoon. Lisää sulatettu suklaa-voiseos joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  2. Lusikoi leivinpaperin päälle pieniä leivoksia ja anna kovettua kylmässä.
  3. Ota kaksi purkkia eli 300 grammaa maustamattoman kreikkalaistyylistä kaurapohjaista jogurttia. Sekoita joukkoon yksi ruokalusikallinen sokeria ja puoli teelusikallista vaniljajauhetta.
  4. Lusikoi jogurttia granolaleivosten päälle juuri ennen tarjoilua. Koristele suklaa-granolakeksit marjoilla ja syötävillä kukilla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 8/2020.

Katso myös: 8 vinkkiä noutopöytään – noudata näitä ohjeita, niin onnistut

Anna.fi/ruoka: Rawnola-aamiaiskulhot


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaa-granolakeksit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.