Juustokakku uunissa
Uunissa valmistettava juustokakku on aina toimiva kakkuklassikko, joka sopii erilaisten tuoreiden marjojen ja hedelmien tai marja- tai hedelmäkastikkeiden kanssa tarjottavaksi.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
Ainekset
Juustokakku:
- 150 g voita tai margariinia
- 3 rkl sokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 kananmuna
- 1-2 rkl vettä
Täyte:
- 4 kananmunaa
- 1 vaniljatanko
- 3 prk (á 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
- 1 prk (250 g) mascarponejuustoa
- 2 dl sokeria
- 2 rkl perunajauhoja
- 2 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
Juustokakku uunissa leivotaan helposti näin:
1. Vaahdota rasva ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja kananmuna ja lopuksi vesi.
2. Erottele täytteen kananmunat keskenään. Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja raaputa siemenet kulhoon. Lisää keltuaiset ja loput täytteen aineksista ja vatkaa seos huolella tasaiseksi. Vaahdota valkuaiset erikseen ja lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti käännellen taikinaan.
3. Aseta leivinpaperiarkit irtopohjaisten kakkuvuokien pohjan ja reunan väliin. Valmista yksi isompi, halkaisijaltaan 24 cm oleva tai kaksi pienempää, halkaisijaltaan noin 18 cm kakkua. Painele taikina vuokien pohjille ja reunoille. Valuta täyte vuokiin ja tasoita pinta. Paista juustokakkua 175 asteisen uunin keskitasolla noin tunti. Nosta jäähtymään. Anna kakun vetäytyä hyvin viileässä ennen vuoasta irrottamista. Koristele valmis juustokakku tuoreilla marjoilla.
Lue myös: 15 parasta juustokakkua – näillä hurmaat taatusti!
Lue myös Anna.fi/ruoka: Juustokakku ilman liivatetta – näillä ohjeilla onnistut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Juustokakku uunissa