Ruoka

Sara Parikan ehdoton bravuuri on paistettu juustokakku – tämä ohje yllättää helppoudellaan!

Sara Parikan keittokirjassa on mutkattomia ja maistuvia ruokaohjeita. Yksi hänen suosikkiresepteistään on paistettu juustokakku, jonka valmistus käy yllättävän helposti.

Näyttelijä Sara Parikka, 32, innostui ruoanlaitosta jo lapsena puuhatessaan äitinsä kanssa keittiössä. Keittiö on edelleen hänen lempipaikkojaan, mutta kiireisenä perheenäitinä hän toivoo nyt, että ruoanlaitto olisi mahdollisimman helppoa ja mutkatonta.

”Olen aina nauttinut keittiössä olemisesta, mutta tuskastun, jos resepti näyttää liian suuritöiseltä. Jos ohjeessa on valtavasti erilaisia raaka-aineita, minusta tuntuu, etten jaksa edes etsiä tarvittavia raaka-aineita kaupasta”, Sara sanoo.

Turhan pitkiä reseptejä karsastava Sara on löytänyt oman tapansa olla keittiössä.

”Olen kokkina suurpiirteinen, kokeileva, spontaani ja uskalias. Rakastan maistuvia, mutta helppoja ruokia. Minulle ruoka ei ole vain polttoainetta. Haluan, että ruoka maistuu oikeasti hyvältä, jotta se tulee varmasti syödyksi.”

Sara päätti koota lempireseptinsä Mutkatonta & maukasta -keittokirjaan (WSOY) inspiraatioksi muille kiireisille kotikokeille ja helpon ja maistuvan kotiruoan ystäville.

”Kirja on nimensä veroinen, sillä se tarjoaa reseptejä, joihin on helppo tarttua arjen kiireissä. Toivon, että kirja toisi lukijalleen uusia ideoita kokkailuun ja että mahdollisimman moni voisi ajatella reseptejä lukiessaan, että tämän ruoan minkäkin pystyn tekemään.”

Lue myös: Mikä ihmeen 0,7 kakkupohja? Koko Suomi leipoo -ohjelman voittaja Anne paljastaa täydellisen täytekakun kaavan

Lapset mukaan keittiöön

Saralle on tärkeää, että koko perhe söisi mahdollisimman hyvin arjessa, mutta samalla hän pyrkii siihen, ettei ruoanlaitto aiheuttaisi ylimääräisiä paineita.

”En välttämättä jaksa joka päivä aloittaa uuden ruoan valmistusta alusta pitäen. Teen usein isomman satsin kerralla, jotta voimme syödä samaa ruokaa monta päivää.”

Keittiössä puuhastelu on Saran oma hetki arjen keskellä. Välillä hän ottaa myös 10-, 8- ja 4-vuotiaat lapsensa mukaan keittiötouhuihin.

”Oma äitini antoi minulle pienestä pitäen vastuuta keittiössä ja jaksoi aina kannustaa. Sain olla hänen pikkuapurinsa ja pääsin kokeilemaan mitä ihmeellisimpiä juttuja. Yritän nyt toimia samalla tavalla omien lasteni kanssa, vaikka välillä tekisi mieli vähän neuvoa heitä. Etenkin kahdeksanvuotias on tosi innokas ja rohkea keittiössä. Ruoanlaitosta on tullut meidän yhteinen juttumme.”

Sara on saanut monesti yllättyä iloisesti huomatessaan, miten paljon lapset osaavat, jos heille antaa mahdollisuuden.

”Lasten lempipuuhaa ovat kananmunien rikkominen, kurkunpalojen leikkaaminen, halloumin paistaminen ja kaikki, missä pääsee koskemaan taikinaan. He auttavat kattamaan ruokapöydän ja kuljettavat ruoka-astioita pöytään. Arjessa saattaa välillä tuntua, ettei jaksaisi mitään säätöä, vaan olisi helpompi tehdä ruokaa ihan rauhassa. Olen kuitenkin huomannut, että jos jaksan ottaa lapset mukaan keittiöön, heistä voi olla yllättävän paljon apua.”

Sara Parikan juustokakku
Sara päätti koota lempireseptinsä Mutkatonta & maukasta -keittokirjaan inspiraatioksi muille kiireisille kotikokeille ja helpon ja maistuvan kotiruoan ystäville. © Carla Bock/WSOY

Paistettu juustokakku on Saran ehdoton jälkiruokabravuuri

Sara on koonnut Mutkatonta & maukasta -keittokirjaan lempiohjeitaan, lapsuuden reseptejään sekä omia bravuurejaan. Hänen omia suosikkejaan ovat pastaruoat ja erilaiset jälkiruoat.

”Olen kerännyt kirjaan parhaat jälkiruokareseptini. Teen arjessa aika usein jälkiruokaa. Joskus teen isomman satsin hedelmäsalaattia, sillä se toimii jälkkärinä kivasti ja ilahduttaa vielä seuraavan päivän aamupalallakin.”

Paistettu juustokakku on Saran suurimpia jälkiruokasuosikkeja.

”Leivon herkullista juustokakkua aika usein, koska se toimii aina. Kakku valmistuu helposti ja nopeasti, koska siihen ei tule ollenkaan liivatetta. En tykkää käyttää liivatetta, sillä pahimmillaan sen maistaa kakun rakenteessa. Kakku on helpompi tehdä ilman liivatetta, kun yksi vaihe jää pois ja samalla maku pysyy pehmeänä.”

Sara Parikan juustokakku
Saran juustokakku viimeistellään tuoreilla marjoilla ja kirpsakalla passionhedelmällä. © Carla Bock/WSOY

Lue myös Anna.fi: Marja Hintikan supersuosittu suklaahippukakku – tästä perintöreseptistä tuli uskomaton somehitti

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sara Parikan ehdoton bravuuri on paistettu juustokakku – tämä ohje yllättää helppoudellaan!

Lukija402286

Hei!
Kysyisin tuosta pohjan teosta,poistetaanko Domino-kekseistä täyte ennen murskausta,vai tuleeko se valkoinen osa myös mukaan?
Kiitos!

Alina / Kotilieden toimitus

Hei, keksien täytettä ei tarvitse poistaa pohjaa tehdessä. 🙂 Terkuin, Alina Kotilieden toimituksesta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.