Itämaiset salaattikääryleet
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
- 2-3 kerää sydänsalaattia
Täyte
- 400 g naudan jauhelihaa
- 1 valkosipulinkynsi
- pala tuoretta inkivääriä
- 1 limetin raastettu kuori ja mehu
- 1 rkl fariinisokeria
- 2 tl kalakastiketta
- 1 tl soijaa
- 1-2 tl sambal oelek -chilitahnaa
Pinnalle
- 2-3 rkl hienonnettuja suolapähkinöitä
- 2-3 rkl hienonnettuja yrttejä, esim. korianteria ja minttua
Valmistusohje
Itämaiset salaattikääryleet täytetään jauhelihalla, joka maustetaan muun muassa yrteillä, inkiväärillä ja valkosipulilla.
1. Valmista täyte. Paahda jauheliha pinnoitetulla paistinpannul-la omassa rasvassaan kypsäksi. Kääntele jauhelihaa lastalla, jotta siitä tulee mahdollisimman irtonaista.
2. Raasta joukkoon valkosipuli ja inkivääri. Nosta pannu syrjään. Mausta seos raastetulla limetin kuorella ja limetinmehulla. Lisää loput mausteet ja sekoita kaikki tasaiseksi.
3. Irrota sydänsalaateista uloimmat ja suurimmat lehdet. Ohenna lehdistä paksuinta lehtiruotia, jotta salaatit taipuvat.
4. Jaa jauhelihaseos salaatinlehdille ja ripottele päälle hienonnettuja suolapähkinöitä ja yrttejä. Kääri salaatit rullille ja kiinnitä cocktailtikuilla.
5. Nauti salaattikääryleet sellaisenaan tai höyrytä kevyesti.
Vinkki: Kevätaikaan salaatinlehtien sijaan voit käyttää mainiosti myös kevätkaalia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Itämaiset salaattikääryleet