Earl Grey -muffinit
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 14 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- 125 g pehmeää voita tai margariinia
- 1 ¾ dl sokeria
- 2 rkl fariinisokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 4-5 pss Earl Grey -teetä
- 4 kananmunaa
- 1 tl sitruunamehua
- ripaus suolaa
- 1 dl perunajauhoja
- 1 ½ dl gluteenittomia jauhoja (esimerkiksi Semperin hieno jauhoseos)
- 2 tl leivinjauhetta
- (½ tl ksantaania)
Kuorrutus
- 1 pss Earl Grey -teetä
- noin 2 rkl kuumaa vettä
- noin 2 dl tomusokeria
- sitruunankuoriraastetta
Valmistusohje
Earl Grey- muffinit saavat makunsa monelle tutusta teestä. Keisarin morsian -tee sopii myös muffineihin. Halutessasi voit kokeilla myös muita mieluisia teelaatuja ja -makuja.
1. Vaahdota rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon ”teejauhe”. Jatka vielä hetki vaahdottamista. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää sitruunamehu. Sekoita kuivat aineet ja lisää siivilän läpi taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja kaada muffinivuokiin.
2. Paista muffineita 200 asteessa 5-10 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna jäähtyä.
3. Valmista kuorrutus. Hauduta teepussia pienessä määrässä vettä (2 rkl) noin 5 minuuttia. Sekoita tomusokerin joukkoon teetä tilkka kerrallaan, kunnes kuorrutus on sopivan notkeaa. Koristele muffinit sokerikuorrutuksella ja ripottele päälle hiukan raastettua sitruunankuorta.
Vinkki: Keisarin morsian -tee sopii myös muffineihin. Halutessaan voi kokeilla myös muita mieluisia teelaatuja ja -makuja.
Ohje: Henna Pöllänen, Varkaus
Kommentoi
Kommentoi juttua: Earl Grey -muffinit