Lattetikkarit
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
Ainekset
Kakkupohja
- 2 kananmunaa
- ¾ dl sokeria
- ½ dl perunajauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta
- ½ tl leivinjauhetta
Kostutus
- ½ dl kylmää kahvia
- 2 rkl kahvilikööriä
Täyte
- 2 dl kuohukermaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 ps (á 1,8 g) espressopikakahvijauhetta
Pinnalle
- 1 piparkakku rouhittuna
Lisäksi
- pops-putkia
Valmistusohje
Lattertikkarit maistuvat kahvinystävälle. Tikkarit kootaan pops-putkien sisälle kuin pienet täytekakut. Pohja kostutetaan kahvi-likööriseoksella ja täyte maustetaan espressopikakahvijauheella.
1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi munavaahtoon. Kääntele nuolijalla tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa 6-7 minuuttia. Kumoa taikinalevy puhtaan, sokeroidun leivinpaperiarkin päälle ja anna jäähtyä.
2. Paina rengasmuotilla tai popsputkien avulla kakkulevystä pyöreitä paloja noin kolme per putki. Valmista täyte. Vaahdota kerma. Vatkaa pikakahvijauheet ja tuorejuusto tasaiseksi. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto. Nosta täytemousse pursotinpussiin, jonka avulla putkien täyttäminen on helpompaa.
3. Nosta putkeen ensin kakkupalanen ja kostuta sitä hiukan kahvi-likööriseoksella. Pursota täytekerros ja nosta toinen pyöreä kakkupala. Kostuta ja jatka vielä kaksi kerrosta. Pursota viimeiseksi korkeampi kermakierre ja koristele piparkakkurouheella. Aseta kannet paikalleen ja säilytä kakkutikkarit kylmässä tarjoiluun saakka.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lattetikkarit