Lihaliemi
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
- 2 kg uista naudan tai hirvenlihaa, kuten ossobuccoa, etuselkää, kylkeä, rintaa tai häränhäntiä
- vettä
- ½ juuriselleriä
- 4 porkkanaa
- palsternakka
- 3 juuripersiljaa (juures)
- ½ lanttua
- 2 sipulia
- 6 valkosipulinkynttä
- 2 rkl suolaa
- 10 10 mustapippuria
- 10 valkopippuria
- 10 maustepippuria
- 3 laakerinlehteä
- 2 timjaminoksaa
- 1 nippu persiljaa
- (tilkka sherryä tai madeiraa)
Valmistusohje
1. Huuhdo ja kuivaa lihapalat. Pane ne kattilaan ja lisää vettä sen verran, että lihapalat peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpötila hiljalleen poreilevaksi ja kuori pinnalle kertyvä valkuaisvaahto.
2. Lisää kuoritut juurekset, mausteet ja persiljan varret. Keitä hiljalleen noin 1,5 tuntia.
3. Siivilöi liemi. Irrota lihat luista ja leikkaa juurekset paksuhkoiksi viipaleiksi, joista voi ottaa pienellä muotilla jouluisia kuvioita. Voit myös tehdä juureksista kuutioita tai suikaleita. Käytä keitetty liha lihapasteijoihin.
4. Ota tarvittava määrä lientä joulupöydän alkukeitoksi ja pakasta loput. Tarjoa lihaliemi juurespalojen ja silputun persiljan kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lihaliemi